Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Oğuz’dan Milletvekili Yüce’ye tepki

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, kadına şiddet konusunda imanlı öneride bulunan Said Yüce’ye tepki gösterdi.

SİYASET 18.02.2016 10:14:00 0
Oğuz’dan Milletvekili Yüce’ye tepki
Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurları ve boşanma olaylarının nedenlerini inceleyen Meclis Araştırma Komisyonu’nda uzmanların görüşlerini dinleyen AK Partili vekil Said Yüce, “Hiçbir şey yüzde 100 çözüm olmuyor. Eğitim hakikaten önemli. Ama Allah’a iman ve ahirete iman hakiki manada bir kalpte yerleşse, hiçbir adam bir kadına şiddet uygulamaz. Bu yüzden değerler eğitiminin fevkalade önemli olduğunu, mutlaka bütün kurumların bu konu üzerinde durması gerektiğini, hakiki çözümün ancak manevi eğitimle, kalbe ve ruha yerleştirilecek olan manevi yasakçıyla temin edileceğini düşünüyorum” demişti. Said Yüce’ye tepki CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz’dan geldi.
YÜCE’YE GÖRE KADIN DÖVÜLEBİLİR HATTA ÖLDÜRÜLEBİLİR
Oğuz, şu açıklamayı yaptı: “Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacı ile kurulan araştırma komisyonunda konuşan Isparta Milletvekili Said Yüce şiddete uğrayan kadınların korunması için verilen koruma kararlarını eleştirerek AKP’nin kadınlara bakış açısını gözler önüne sermiştir. Sayın vekilin bakış açısına göre kadın dönülebilir, küfredilebilir hatta öldürülebilir, bunlara marzun kalan kadın kocasıyla aynı çatı altında yaşamaya devam etmelidir.
BİZ KADINLARI YARALADI
Emniyetin sadece ilk 24 saat için koruma tedbiri alabildiği daha sonra yargının yetkisindeki bir koruma tedbirinin eleştirilmesi biz kadınları derinden üzmüştür. Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan beyin açıklamalarına göre 2015 yılında Isparta’da 597 aile içi şiddet vakasının meydana geldiği göz önüne alındığında Sayın Said Yüce’nin gayri ahlaki yaşantısını devam ettirmek için kocasını evden uzaklaştırmak isteyen kadınların olduğu ifade etmesi biz kadınları yaralamıştır. Aile içi şiddete uğrayan kadınların yüzde 85’inin ev kadını olması nedeniyle çalışan kadınların oranının arttırılması için tedbirlerin alınması ve kadınlarımızın bu tür suçlamalara maruz kalmayan hak ettikleri şekilde yaşamaları en büyük dileğimizdir.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °