Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Öğretmenler mülakatla alınmamalı

Türk Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, “Türk Eğitim Sen olarak diyoruz ki; mülakatından vazgeçilmeli, KPSS ve alan bilgisi puanına göre alınmalı, sınav ciddi yapılmalı, eğer sınavdan şüphe varsa bunlar iyi bir güvenlik s

EĞİTİM 17.08.2016 06:27:00 0
Öğretmenler mülakatla alınmamalı
Milli Eğitim Bakanlığı Eylül ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, mülakattan vazgeçilmesi gerektiğini savundu. Balaban, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. Tabi bu nasıl olacak? Daha önce KPSS’ye ve alan bilgisi sınavına girmiş bir çok öğretmen vardı. Bunlar da dahil, 15 bin öğretmen alınacak. Bunun  3 katı öğretmeni mülakata çağıracak. Bu da 45 bin öğretmen demektir. 45 bin öğretmeni mülakata çağıracak ve mülakat sonucunda bunu 15 bine düşürecek. 15 bin öğretmenin de sözleşmeli olarak ataması yapılacak. Sözleşmeli olarak atanan bu öğretmenler atandıkları yerlerde 4 yıl çalışacaklar, 4 yıl sonunda kadroya geçecekler ve 2 yılda kadrolu olarak çalışacaklar. Atandıkları ilde en az 6 yıl çalışacaklar. Eğer evli ise bu atananlar 6 yıl eşinden, çocuğundan ayrı kalacak. Evli değilse de evlenmesini 6 yıl erteleyecekler.
SINAV CİDDİ YAPILSIN, ŞÜPHELİLER GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇİRİLSİN
Bunların içinde yıllardır KPSS’ye girip atanamayanlar var. Yeni giren de var defalarca girenler de var. Bunların hepsi mağdur olacak. Mülakatın ne olduğu Türkiye’de az çok biliniyor. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuyu çok titiz seçeceğiz dese de mülakatın içine çok değişik şeyler giriyor ve insanların buna güveni kalmadı. Türk Eğitim Sen olarak diyoruz ki; mülakatından vazgeçilmeli, KPSS ve alan bilgisi puanına göre alınmalı, sınav ciddi yapılmalı, eğer sınavdan şüphe varsa bunlar iyi bir güvenlik soruşturmasına tabi tutulmalı. Güvenlik soruşturması neticesinde olumsuz çıkan olursa göreve başlatılmamalı. Atamanın bu şekilde yapılması gerekir diyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °