Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Öğrenci Velileri Zeka Oyunları; Farkındalık Atölyesinde Buluştu

Öğrenci Velileri Zeka Oyunları; Farkındalık Atölyesinde Buluştu

ISPARTA 15.12.2022 16:35:00 0
Öğrenci Velileri Zeka Oyunları;  Farkındalık  Atölyesinde  Buluştu

Isparta Merkez Şehit Mehmet Ünal İlkokulu Müdürlüğü tarafından öğrenci velilere yönelik açılan atölye çalışmasında zeka oyunları eğitimi verildi.

 

Son zamanlarda gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle adından sıkça söz ettirmeye başlayan Isparta Merkez Şehit Mehmet Ünal İlkokulu Müdürlüğü farkındalığı yüksek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 

Atölye liderliğini MEB Zeka Oyunları Eğitici Eğitmeni aynı zamanda Okul Müdürü Sezgin KEL tarafından öğrenci velilerine; zeka oyunlarını tanıtmak, kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek, öğrencilerin aileleriyle daha kaliteli ve verimli bir zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla "ATAK 2023” projesi kapsamında farklı alanlardaki Akıl Oyunlarını uygulamalı olarak eğitimi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin de görev aldığı kursta Nim, Hex, Reversi ve Mangala gibi zeka oyunları öğretilirken, aynı zamanda zeka oyunlarının öğrencilere akademik, sosyal bilişsel, duygusal alanda olan kazanımlarından da söz edildi. 

Atölye çalışmasına katılarak ilk defa zeka oyunlarıyla tanışan öğrenci velileri okulumuzda idaremiz tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılında başlatılan “ATAK 2023 “ proje bünyesinde gerçekleştirilen akıl oyunları eğitiminden çok memnun olduklarını, hayatlarının tek düzelikten çıktığını ve sosyalleşme imkanı bulduklarını, öğrendiğimiz bu oyunları evde çocuklarımızla  oynayarak hem eğlenceli ve öğretici zaman geçirmek hem de aile içi iletişime katkı sunacağını ifade ettiler. 

Şehit Mehmet Ünal İlkokulu Müdürü ve Zeka Oyunları Eğitici Eğitmeni Sezgin KEL; Atölye çalışması ile yeni neslin oynadığı oyunları eski kuşaklara aktarmayı, nesiller arası iletişimi güçlendirmeyi, özellikle öğrenci velilerimiz ile okul aile işbirliğini artırarak geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın zihinsel ve sosyal gelişimine önemli katkısı olan zeka oyunları eğitiminde bir araya gelmenin memnuniyetini ifade ederek, çalışmaya katılan tüm öğrenci velilerine teşekkür etti.

 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °