Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Öğrenci sayısı 100 bine ulaşacak

Öğrenci sayısı 100 bine ulaşacak

ISPARTA 2.08.2017 05:10:00 0
Öğrenci sayısı 100 bine ulaşacak
Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, kontenjan açısından üniversiteler arasında SDÜ’nün birinci olduğunu ifade ederek, “Bu sene yeni gelecek kayıtlarla birlikte öğrenci sayımızın 100 bine ulaşacağını düşünüyorum” dedi.
Isparta Gazeteciler Cemiyeti üyeleri 24 Temmuz Basın Bayramı ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda cemiyet üyeleri dün Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’yı ziyaret ettiler. Ziyarette barınma sorunu, kontenjan ve ikinci üniversite konusunda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Çarıkçı, basın gücü anlamında Isparta’nın önemli bir şehir olduğunu dile getirdi.
ÜNİVERSİTEMİZ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ VE GURURUMUZ
Basın mensuplarının halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, “Üniversitemiz bizim göz bebeğimiz ve gururumuz. Medya çalışanları olarak üniversitemize sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı da basın mensuplarının ne kadar ağır şartlarda çalıştığını çok samimi olarak bildiğini ifade ederek, “İşiniz çok kolay değil. Hiç kimseye bir şey beğendirmeniz de mümkün değil. O yüzden bende çalışmalarınızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
İLETİŞİM FAKÜLTEMİZİN ŞEHRE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Isparta’nın basın sektörü açısından önemli bir şehir olduğunu dile getiren Prof. Çarıkçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok vilayete göre de önemli bir basın kültürünüz oluşmuş durumda. Biz buna Üniversite olarak nasıl destek veririz? İşte iletişim fakültemiz 5-6 yıldan beri faaliyette. Radyo televizyon bölümümüz çok eski ve Türkiye’nin en kıdemli bölümlerinden bir tanesi geçen sene Radyo SDÜ’yü oluşturduk. İnşallah bu bahar okullar açıldıktan sonra üniversite olarak SDÜ radyo olarak eski radyomuz tekrar hayata geçmiş olacak. Biz basınla iyi bir ilişki içinde olmayı çok arzu ediyoruz ve oluyoruz da zaten. İletişim fakültemiz ve bölümlerimizle beraber proje yaparak öğrencilerimizi yetiştirmek hem basın hem de bizim asli görevimiz. Fakültemizin şehre ve ülkeye büyük katkı yapacağımızı düşünüyorum. şimdiye kadar basınla ortak çok proje yaptık yapmaya devam ediyoruz. 
FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİ SDÜ RADYO’DA PROGRAM YAPACAK
SDÜ Radyo olarak çok eğlenceli programlar yapacağımızı düşünüyorum.  Bizim elimizdeki en büyük güç öğrenci. Elimizde İletişim Fakültesi’nde radyo televizyon bölümünde okuyan ve bu işi amatör olarak yapan yüzlerce öğrencimiz var. Bunların içlerinde çok iyi program yapan ve yapacak olanlar olduğunu da biliyoruz. Eğlenceli, bilgilendirici biraz da gençlere hitap eden radyo konseptinde olmayı düşünüyoruz. Biz özel sektörle hiçbir şekilde rakip değiliz, dostuz. Sinerji oluşturacağız, biz destek vermeye çalışacağız.”
SDÜ TİCARETİN İÇİNDE OLMAYACAK
Öte yandan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ticaretin içinde olmadığını ve olmayacağını belirten Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, “Olmamaya da devam edecek. Olanları da kapattık zaten. Üniversite, öğrencisinin işin içinde olduğu projelerle olacak. İletişim bizim için çok değerli. Ben iletişim fakültesi kurucu dekanıyım.  Onun için özellikle ilgilendiğim bir konu bu. SDÜ olarak projelere açığız, ortak çalışmalara açığız. Öğrencilerimizi basınla ilgili her türlü konuda beraber çalışmaya teşvik ediyoruz zaten çok zengin bir ortam oluşuyor, inşallah güzel işler çıkacaktır ortaya. Geçenlerde radyo televizyon merkezimiz Kuyucak’la ilgili güzel bir belgesel hazırladı. Hatta geçtiğimiz Cuma günü imzaladım. Telif hakkını TRT’ye verdik, yayınlanacak güzel bir belgesel olmuş. Başka bir gözle izledim ve beğendim. Bu sene 80 bin kişi ziyaret etmiş. Müthiş bir ilgi, bizim desteğimiz ancak bu şekilde olur” diye konuştu.
7 BİN KİŞİ DAHA GELECEK
Çarıkçı, SDÜ’nün kontenjan açısından Türkiye’de birinci sırada olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:  “Selçuk Üniversitesi hemen bizim arkamızda. Geçen yılki doluluk oranlarının çok fazla değişeceğini zannetmiyorum. Meslek yüksek okullarında bazı programlarında Türkiye genelinde ilgi azalıyor. Bizde Türkiye genelindeki bu duruma ayak uyduruyoruz. Genel olarak bizim kontenjanlarımızda doluluk problemleri yaşayacağımızı zannetmiyorum. Bu yıl yaklaşık 7 bin kişi daha gelecek gibi gözüküyor bir kontenjan sorunu yaşamayacağız. 
BU SENE YURT SORUNUMUZ ÇOK BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜLECEK
Üniversiteye yeni kayıtlı öğrencilerimizin en büyük problemi yurt ve barınma konusuydu. İlk gelen öğrenciler için anne ve babaları  tabi acilen yurt bulma ihtiyacı hissediyorlar. Bu sene yurt sorunumuz çok büyük oranda çözülecek. Kredi yurtlar kurumunun ve diğer kuruluşların yaptığı yerlerle üniversitenin tercih edilebilir daha sonrasında ise memnuniyet endeksi listelerin de kendini hemen gösterecek bir konu. İkincisi ise kampüsün güzelleşmesi öğrencinin lehine bir durum. Burada ufak bir çarşının olması öğrencilerin kafeterya mescit gibi diğer ihtiyaçlarını giderecek oluşumun modern onlara yakışır olması önemli.
BU YIL 93 BİN, GELECEK YIL 100 BİNE ULAŞACAĞIZ
Öğrenci memnuniyet endeksleri yayınlanıyor. Sürekli olarak yaşanan ilden memnuniyet endeksi,  üniversite memnuniyet endeksleri aslında orada tabloya baktığınızda fena değil durumumuz. Hem üniversite hem de il olarak zannettiğimizin üzerinde bir yerdeyiz. Ama tabi bu birazda bizim açımızdan korkutucu bir durum.  Oralarda kalmamız hatta biraz daha yukarılara çıkmamız gerekiyor. Madem üniversite şehri olacağız madem Eskişehir’den bahsediyoruz, biraz daha yukarıda olacağız. O noktada öğrenciyle alakalı yapılacak hizmetin arkasındayız. Biz yurtlar başta olmak üzere trafik ulaşım sorunları ile ilgili belediyemizle paylaşıyoruz. Çocukların en büyük problemleri bunlar. Biz eğitim işiyle ilgileniyoruz, eğitimin kalitesinin artması bizim açımızdan değerli ve önemli. Biz onunla ilgileniyoruz. Ama bir yandan da bizim çözemeyeceğimiz barınma ve ulaşım sorunları var. Emin olun kampüsün güzelliği memnuniyeti çok etkiliyor. Meslek yüksek okullarımızın kampüsleriyle de ilgilenmek zorundayız onlarında sorunları önemli daha iyi olacak gibi gözüküyor inşallah bir aksilik olmazsa önümüzdeki 2-3 yıl içinde üniversitemiz daha memnun olunan bir üniversite haline gelecek. Bu seneki öğrenci sayımız 93 bin ve gelecek yıl ise 100 bin öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyorum.”
5 YILA KALMADAN ISPARTA’DA İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTENİN DE OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ
Diğer taraftan ikinci üniversiteye destek verdiklerini açıklayan Prof. Dr. Çarıkçı, “Sayın Cumhurbaşkanımız ikinci üniversitenin kurulması gerektiği talimatını verdiği zaman bizde külliyedeydik. Bizzat duyduk . Cumhurbaşkanımız bu talimatı verdi.  YÖK başkanımızda bu konuyu biliyor ve konuyla da ilgileniyorlar. İkinci üniversitenin kurulması tabi çok kolay bir şey değil. Hatta Isparta’nın bütün tarihindeki en önemli bir iki olaydan bir tanesi olacak. İkinci üniversitenin kurulması için sonsuz teknik ve alt yapı desteğini veriyoruz. Önümüzdeki 5 yıla kalmadan Isparta’da ikinci bir üniversitenin de olduğunu göreceğiz. Bölünme düşüncesi var. Onun teknik çalışmaları yapılıyor. Daha çok sağlık temalı düşünülüyor. Hangi fakülteler oraya gider ve neler gelir, yeni neler kurulabilir ve ne kadar öğrenci fiziksel alt yapı oraya geçer konusunda teknik olarak fizibilitesi alt yapısı hazırlandı ve verildi sadece siyasi karar ve desteğe kaldı tabi birde süreç önemli inşallah olacak“ şeklinde konuştu.                            
Ziyaret karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °