Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Öğrenci Dostu Başkan Veli Gök Ispartalı Üniversite Öğrencilerini; Bağrına Basıyor

Öğrenci Dostu Başkan Veli Gök Ispartalı Üniversite Öğrencilerini; Bağrına Basıyor

GÜNDEM 30.03.2022 14:42:00 0
Öğrenci Dostu Başkan Veli Gök Ispartalı Üniversite Öğrencilerini; 
Bağrına 
Basıyor
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'ün gayretleri ile ilçemize gelen gezi turlarının yanı sıra Isparta merkezde öğrenim gören üniversite öğrencileri de havaların ısınması ile tüm etkinliklerini Eğirdir'e çekmeye başladı.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. Sınıf öğretmen adayları ile okul dışı matematik etkinlikleri düzenleniyor. Dr. Berna Aygün’ün öğrencileriyle birlikte “Matematiğin Peşindeyiz” sloganıyla çıktığı ikinci etkinlikte Eğirdir'de yer alan tarihi mekanlar Eğirdir Belediyesi tarafından rehber ve Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu personelleri eşliğinde geziler sürüyor.
 
Misafir öğrencilere Hızırbey Camii, Dündar Bey Medresesi ve Aya Stefanos Kilisesi hakkında bilgidendirmeler ve tarihi anlatılıyor. Öğretmen adayları hem bu mekanların tarihi hakkında bilgi sahibi olup hem bu tarihi mekanlarda simetri kavramını inceleme fırsatı buluyorlar. Aynı zamanda Eğirdir Belediyesi'nin yenilenen Liman Sosyal Tesislerinde göl kenarında yaratıcı drama yöntemi ile yansıma ve öteleme simetrisine yönelik etkinlikler gerçekleşti.
 
Etkinliklere dair ayrıntılı bilgi için öğretmen adayları tarafından oluşturulan digimathedu adlı instagram hesabı incelenebilir. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden öğrencilere Başkan Veli GÖK'te kayıtsız kalmayarak, 'Eğirdir'imiz Isparta'nın olduğu kadar siz öğrencilerimizin de misafir odasıdır, gölüyle, tarihiyle, kültürüyle, eşsiz doğal güzellikleri ve elektrikli teknemizle siz üniversite öğrencilerimizi ilçemizde ağırlamaktan her zaman onur ve mutluluk duyacağız.' ifadelerini kullandı.
 
Önümüzdeki aylarda Eğirdir Belediyesi ev sahipliğinde S.D.Ü. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ile Eğirdir'de büyük bir etkinlik hazırlıklarının sürdüğü öğrenildi.
 

Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °