Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

‘O zaman Amasya vekiliydi, oralarda gezmiştir’

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ‘Ne zaman Eğirdir’den geçsem içim parçalanıyor’ diyen AK Parti Milletvekili Yüce’ye eski Belediye Başkanı Özmeral üzerinden gönderme yaparak, “O dönemde geçmemiştir, o zaman içi parçala

GÜNDEM 18.01.2017 07:54:00 0
‘O zaman Amasya vekiliydi, oralarda gezmiştir’
Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, K32’de katıldığı Birebir programında kendisine ortak akıl kullanması yönünde tavsiyede bulunan ve  ‘Ne zaman Eğirdir’den geçsem içim parçalanıyor’ diyen AK Parti Milletvekili  Said Yüce’ye yanıt verdi. Yüce’ye cevabını eski Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral üzerinden gönderme yaparak veren Şengöl, “O dönemde geçmemiştir, o zaman içi parçalanmamıştır” dedi. Şengöl ortak akıl olarak da devletin kanunlarını işaret etti.
ORTAK AKIL DEDİĞİ KONUYU ANLAMADIM
Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün konuyla ilgili açıklamaları şöyle; “Ben ortak akıl dediği konuyu anlamadım. Bizim ortak aklımız belediye kanunu, imar kanunu, ihale kanunu ve diğer kanunlar. Sayın milletvekilimiz diyor ki akşam oturup şurayı yıkalım, şurayı yapalım diyor. Bunlar kafanızdan geçer ama bunları projelendirirsiniz. Akşam yatarken şurayı yıkalım, sabah kalktığınızda yapalım demeyle işler yürümez. Ortak veya üst akıl kimde varsa bize geldiğinde kesinlikle dinlerim. Öyle ki Eğirdir’de hemşerilerimiz gelirler, onları dinlerim. Gelenlerin birçoğundan olumlu bilgiler alırız, birçoğundan da yapılması zor şeyleri alırız ama kendimiz özümseriz, değiştiririz, yapabilirsek yaparız. Ne demek ortak akıl? O zaman kanunların ne yeri var?
KANUNLAR VARKEN ŞUNU YAPMADI DERSE, YAPMADIĞIMIZ ZARSA ŞAPKAMIZI ÇIKARTIRIZ
Sayın milletvekilimiz Eğirdir Belediye Başkanı şunu yapmadı, şu gelir kaynağı varken, bu kanunlar varken bunları yapmadı derse, gerçekten yapmadığımız bir şeyse şapkamızı çıkartırız. İlçemizdeki kaleyi restore edeceğiz. Seçim döneminde milletvekilimiz sayın Süreyya bey beraber yapacağız dedi. Ama yarın yapacağız demedi ki. Belli bir aşaması var. Bütçe Komisyonu Başkanı milletvekilimiz söz verdi. Herhalde yapılacaktır.
O DÖNEMDE SANIRIM AMASYA MİLLETVEKİLİYDİ
Sayın milletvekilimize içi neden parçalanıyor diye sorarız. Tedavi edilecek bir konuysa tedavi ederiz. Ama sayın vekilimiz benden önceki dönemde herhalde oradan geçmemiş ve içi parçalanmamıştır. İçim parçalanan adama aç şunu bir göreyim mi diyeceğiz? Herkes konuşur, biz yasaların verdiği yetkilere dayanarak işimizi yaparız. Ama burada bütçe ön plandadır. Bütçesi yettiği kadarını yapar. Sayın Said milletvekillimiz benden önceki dönemde Eğirdir’den geçmemiştir. Ya da o gün Amasya milletvekiliydi, oralarda gezmiştir. O dönemde sanırım Amasya milletvekiliydi. Sanırım boş bulunmuş, bana göre kötü niyetli değildir. Ben 10 bin hemşerimi toplayıp ortak akıl yapamıyorum ki. Belediye Meclisi’nde 12 kişiyiz. 3’ü evet diyor, 4’ü hayır diyor, 5’i hiçbir şey demiyor. Öyle damdan düşer gibi bir işlem yapılmıyor.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °