Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

O Paraları Geri Alabilirsiniz SGK Emeklilere, Memurlara ve İşçilere; Para İadesi Yapıyor!

O Paraları Geri Alabilirsiniz SGK Emeklilere, Memurlara ve İşçilere; Para İadesi Yapıyor!

ISPARTA 21.07.2020 07:51:00 0
O Paraları 
Geri Alabilirsiniz
SGK Emeklilere, Memurlara ve İşçilere; 
Para 
İadesi 
Yapıyor!
Bazı vatandaşlar yıllarca çalışmalarına rağmen prim günü ve sigortalılık süresi yeterli olmadığı için emekli olamıyorlar. SGK bu kapsamda emeklilere, memurlara ve işçilere para iadesi yapıyor. Peki, SGK’dan prim iadesi nasıl alınır?
 
Türkiye’de pek çok vatandaşın en büyük hayali emekli olarak geleceklerini garanti altına almaktır. Ancak bazı vatandaşlar yıllarca çalışmalarına rağmen prim günü ve sigortalılık süresi yeterli olmadığı için emekli olamıyorlar. SGK bu kapsamda vatandaşlara geri ödeme yapıyor. Ancak toplu prim iadesinden faydalanmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor.
 
SGK’dan prim iadesi almak isteyen vatandaşlar, tavan ücret iadesi ve yaşlılık toplu ödemesi şartları ile ödemelerini alabiliyorlar. SGK’dan prim iadesi almak isteyenlerin dilekçe ile bizzat başvurusunu yapması gerekiyor. Uygun bulunan vatandaşlara ödemeler toplu ve nakit olarak yapılabiliyor.
TAVAN ÜCRET İADE ŞARTLARI:
Tavan ücreti almak isteyen vatandaşın birden fazla işte çalışması gerekmektedir. Kişinin ödediği yüksek prim, SGK tavan prim tutarının üzerine çıkıyorsa vatandaş SGK’ya başvuruda bulunarak para iadesi alabilir.
YAŞLILIK İLE PARA İADESİ ŞARTLARI
Kadınlar için 58, erkekler için 60 yaşını doldurmuş olmak
Belli bir süre prim ödemesi yapmış olmak
Çalıştığı işten ayrılmış olmak
Bağ-Kur kapsamındakilerin işletmesini kapatmış olması.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °