Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

O anket çalışmasından sonra benim koltuğa oturuşum biraz daha değişti

O anket çalışmasından sonra benim koltuğa oturuşum biraz daha değişti

ISPARTA 27.09.2016 06:21:00 0
O anket çalışmasından sonra benim koltuğa oturuşum biraz daha değişti
Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, ilçede bazı mahalle sakinlerine yönelik telefon görüşmesi yoluyla ‘belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz? Toplu konut talebiniz var mı? beklenti ve eksikleriniz nelerdir?’ diye sorduklarını belirterek, memnuniyet oranının yüzde 72 olarak belirlendiğini bildirdi.
 
Söz konusu anket çalışmasının 1-15 Temmuz tarihleri arasında 3 mahallede 640 kişiyle görüşülerek yapıldığını anlatan Tütüncü, FETÖ’nün hain darbe girişiminden sonra çalışmaya ara verdiklerini söyledi. Tütüncü, “O anket çalışmasından sonra benim koltuğa oturuşum biraz daha değişti. Çünkü yüzde 56-57 civarında belediye seçiminde oy aldım. isimlere de bakarak memnuniyetin yüzde 72 çıktığını görmekteyiz. 27 mahallede değil, 3 mahallede yapılan bir çalışmadır. Ama bu genel bir göstergedir. Türkiye’de hedefi tutturan anketörlere sorduğumuzda genelde 1500-2 bin kişiyle Türkiye ortalamasını tutturuyor. Ben 3 mahallede 640 civarında telefon görüşmesini ele aldım. Vatandaş eksikliklerimizi de çok iyi biliyor.  Yalvaç’ta çocuk ve genç grup bu siyasette iyi yere gelir. İstemesini de biliyor, ileri görüşü de çok güzel” dedi.
 
Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, katıldığı televizyon programı Ne Var Ne Yok’ta ilçede belediye personelinin telefon görüşmesiyle yaptığı memnuniyet anketi hakkında bilgi verdi.  Anket çalışması süresi içerisinde 640 kişiyle görüşüldüğünü dile getiren Tütüncü, memnuniyetin yüzde 72 olduğunu ifade ederek, “O anket çalışmasından sonra benim koltuğa oturuşum biraz daha değişti” dedi.
Görevde 2,5 yılının sonuna geldiğini ifade eden Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fazla sevgi saygı ve hoşgörü göstermek bazen yanlış anlaşılmalara neden oluyor. Hem devletin şefkatli eli, hem de devlete uzanan kirli eli kırıp atmasını bilen bir el var.  kurala, kaideye uymayan, haddini bilmeyene, haddini bildirmek gerektiğini gibi bir eksiklik olduğu 2,5 yılın sonunda bu kanaat bende oluştu.
MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 72
 1-15 Temmuz arasında ulaşabildiğimiz tüm telefonlara ulaşarak özellikle evdeki hanımları, çocuklar ve esnaflara ‘belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz? Toplu konut talebiniz var mı? beklenti ve eksikleriniz nelerdir?’ diye sorduk. Personelimiz 15 Temmuz’dan sonra OHAL milleti biraz gerdi sanırım, vatandaş telefonları korkuyla açıyor, dedikten sonra biz buna biraz ara verdik. Yaklaşık 600 kişiyle 4 arkadaşımız telefon görüşmesi olarak bir anket çalışması yaptılar. O anket çalışmasından sonra benim koltuğa oturuşum biraz daha değişti. Çünkü yüzde 56-57 civarında belediye seçiminde oy aldım. İsimlere de bakarak memnuniyetin yüzde 72 çıktığını görmekteyiz. 27 mahallede değil, 3 mahallede yapılan bir çalışmadır. Ama bu genel bir göstergedir. Türkiye’de hedefi tutturan anketörlere sorduğumuzda genelde 1500-2 bin kişiyle Türkiye ortalamasını tutturuyor. Ben 3 mahallede 640 civarında telefon görüşmesini ele aldım. Vatandaş eksikliklerimizi de çok iyi biliyor.  Yalvaç’ta çocuk ve genç grup bu siyasette iyi yere gelir. İstemesini de biliyor, ileri görüşü de çok güzel. 13-14 yaşındaki çocuk benden randevu alıp gelebiliyor. Hatta bir çocuğumuz geldi. ‘Benden iyi konuşuyorsun belediye başkanlığını sana bırakayım’ dedim, ‘ben manyak mıyım başkanım, bununla uğraşamam, iş kadını olacağım’ dedi.”
BEN GÜLER GEÇERİM
Öte yandan 2 hafta önce Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Yalvaç ziyaretinde birlikte fotoğraflarının basına yansımasını değerlendiren Tütüncü, “Demokrat Parti Genel Başkanı,  Mehmet Ağar genel başkan iken, siyasete girmeden önce de konuştuğumuz birisiydi. Parti değiştirince vatanımızı değiştiriyor olmuyoruz. İlişkimizi hiç kesmediğimiz, dostluğumuzun devam ettiği bir kardeşimiz. MYK üyesi olan Durmuş Ali Garip var. Telefon açtı, genel başkanımız Yalvaç’a bayram ziyaretine gelecek dedi. Ben de katıldım. Süreyya Sadi Bilgiç’in katıldığı bayramlaşmaya çağırılsam ona da giderdim. Bunda garip görülen ne var onu anlayamadım. Asparagas haberlerin üzerine bu haberler olunca böyle oluyor. Ben güler geçerim” şeklinde konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °