Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

‘O adamın ağzını yırtarım’

Sosyal medyada kendisini FETÖ’cülükle suçlayan iddiaları ortaya atan kişilere sert çıkan Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, “Önüne gelen adamı veya belediyeleri vatan hainliği ile suçlamak doğru değil' dedi.

ISPARTA 23.09.2016 05:38:00 0
‘O adamın ağzını yırtarım’
Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, katıldığı televizyon programı Ne Var Ne Yok’ta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Sosyal medyada bazı isimlerin kendisini FETÖ’cülükle suçlayacak bir takım iddialar ortaya attığını belirten Tütüncü, sert sözler sarf etti. ‘Şaka değil, OHAL yaşıyoruz’ diyen Tütüncü, “Vatan hainliğiyle suçlayanın ağzını’ yırtarım dedi.
AVRUPA’DAN ZİYADE ASYA PAKTI’NA İHTİYACIMIZ VAR
İlk olarak FETÖ’nün hain darbe girişimini değerlendiren Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, “Türkiye tarihinde ilk defa TBMM’nin bombalandığı bir ortam. TBMM’nin bombalanması bana göre artık meclisin idaresi yok demek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bombalanması artık Cumhurbaşkanı idare etmeyecek demek. 1980 ihtilalini yaşayanlar böyle darbe mi olur diyenler var. ben köprülerin kapatılmasını uluslararası işgale hazırlık olarak gördüm. Devlete yöneltmeye talip olmak, kurarsınız bir parti, halk sizi kabul eder, çıkarsınız, bunun adı demokrasidir. Yönetmek olarak görmedim ben. 15 Temmuz’dan sonra devlet başkanlarının birbirleriyle olan trafiğin hızlanmasında  şunu gördüm; bir ülkenin FETÖ’sü, bir ülkenin PKK’sı, bir ülkenin IŞİD’i. Herkes maşa olarak bir terör örgütünü kullanmış. 15 Temmuz’dan sonra bu örgütlerin deşifre olmasıyla bana göre Ortadoğu’da devletler aktif rol oynamaya başladı. Bizim de Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Ama güvenlik sağlanacaksa Suriye bizim olmalı, gereken yapılmalı. Biz Kerkük, Musul’da petrol paramızı alamadık. Hak varsa bizim var. acaba İslam Birliği mi kurulmalı diyorum. Veya bizim paktımız mı değişiyor. Bunlar bizim boyumuzu aşan şeyler. Ama bizi içlerine kabul etmeyip, ukalalıklarından boyun eğmeyen Avrupa’dan ziyade Asya Paktı’na ihtiyacımız var. Ama Asya Paktı mücadelesi veren Adnan Menderes asıldı. 15 Temmuz belki o yüzden bir milat. Ama bundan sonra ehliyet ve liyakat önemli. Onun, bunun adamı dememek önemli” şeklinde konuştu.
KARDEŞİM ŞAKA DEĞİL, OHAL YAŞIYORUZ
Öte yandan sosyal medyada kendisine yönelik paylaşımları hedef alan Tütüncü, şunları söyledi: “Sosyal medyaya oturup da S.S.B, O.Ç yok A.S, birim amirleriyle oturan kamu görevlileri gibi şeyler yazıyorlar. Kardeşim şaka değil, OHAL yaşıyoruz. Bu millet bu vatanına sahip çıktı. Birçok bilmediğimiz bilgi olabilir. Biz ancak yorum yapıyoruz. Devletin yasama, yürütme ve yargı organları var. Yasama organının görevi kanun çıkarmak. Bu halde hükümete devroldu. Yasama ve yürütmeye bağlı olan emniyet teşkilatının yapması gereken görevi, savcı, hakimin yapması gereken görevi oturduğu yerde puslu havada adam avcılığı yapmak, önüne gelen adamı veya belediyeleri vatan hainliği ile suçlamak doğru değil. Ben de kusur olabilir; eksik yaparım, fazla yaparım, başka bir şey olabilir. Ama vatan hainliğinle suçlamak o adamın ağzını yırtarım. Bu da en tabi hakkım olması lazım. herkesin bir istikbal beklentisi var, ülkesinden bir geleceği var, çocuğu var. Herkes Türk milleti için yaşıyor. Benim Türk vatandaşlığına aykırı ihanet içerisinde olduğum iddiasını bırak, sen kimsin. Bunu söylemek hakkım olmalı. Ortada suçlama vatan hainliği. Varsa bir bildiğin gidersin ilgili yerlerle paylaşırsın. Acilen pansuman yapılması gereken yerlere devletimiz yapmalı.
BANA GELDİ SORULDU, PAYLAŞTIM
Cumhurbaşkanının 4 yaverinin 4’ünün de FETÖ’cü olduğu bir dönemdeyiz. Tehlike o kadar büyük. Ben onu bilemem. Ama bana vatandaş olarak düşen görev; FETÖ’cü olarak bildiğimi veya tehlikeli olarak gördüğümü ilgili makamlarla paylaşmaktır. Bana geldi soruldu, paylaştım.  Düne kadar 6 bakanlıkla eşdeğer dediğin Plan ve Bütçe Komisyonunun başkanını FETÖ’cü diye ithamlarda bulunacaksın, haddine mi! Buna da tepki koymalıyız. Herkeste bir sessizlik var.”
HERHALDE MAZBATANIN BENDE OLDUĞUNDAN HABERİ YOK
Diğer taraftan önceki haftalarda Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın Yalvaç’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Tütüncü, isim vermeden eski Belediye Başkanı Tekin Bayram’a yüklendi. Tütüncü,  “Geçen gün Valimiz geldi. Küt eski belediye başkanı. Herhalde mazbatanın bende olduğundan haberi yok. Belediye başkanlığın bitti. Seçim olalı 2,5 yıl oldu. Herkes yeni seçim hazırlıklarına girdi. Danışılacak bir şey varsa istenecek bir şey varsa ararsın, gelirsin. Mahalli seçimler öncesinde millet bir zalimden kurtulalım diye partili, partisiz herkes bende ittifak olmadı mı? O yüzden ne biliyorsan git ilgili yerlerle paylaş” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °