Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

O açıklama Bugün Yapılacak Yaşlılara O Müjdeyi; Tayyip Erdoğan Verecek

O açıklama Bugün Yapılacak Yaşlılara O Müjdeyi; Tayyip Erdoğan Verecek

ISPARTA 4.05.2020 08:55:00 0
O açıklama 
Bugün 
Yapılacak 
Yaşlılara O Müjdeyi;  
Tayyip 
Erdoğan 
Verecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yapılacak olan Kabine toplantısının ardından, sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar için hafta sonları üç saat dışarı çıkma izni verileceğini açıklaması bekleniyor.
 
65 YAŞ ÜSTÜNE GÜNDE 3 SAAT NEFES İZNİ
Yaklaşık 1,5 aydır evde olan 65 yaş üstüne sokağa çıkma izni belli kurallara bağlı olacak. Araç kullanamayacak olan yaşlılara günde 3 saat, bir kilometrelik alanda müsaade edilecek. Bu konudaki açıklamanın bugün saat 15.00’te başlayacak olan Kabine toplantısının ardından muhtemelen 17 – 18.00 dolaylarında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.
Koronavirüs sebebiyle 45 gündür sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara haftanın belli günlerinde sokağa çıkma izni verilmesine yönelik talepler bugün kabinenin gündemine geliyor. Geçen haftaki Bilim Kurulunda da bu konuda görüşler dile getirilmiş ve gerekli tedbirlerin alınarak, 65 yaş üstüne sokak izni verilmesi uygun bulunmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapılacak kabine toplantısından sonra açıklaması beklenen 65 yaş üstüne sokak izni, belli kurallara bağlı olacak. İllerin ve ilçelerin yaşlı nüfus yoğunluğuna bakılarak, bu izinler yaş kademelendirmesi yapılarak kullandırılacak. Bu konudaki yetki, il pandemi kurullarında olacak. Her il 65 yaş üstü vatandaşlara getirilecek izinlerle ilgili şartları belirleyebilecek. Örneğin, Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşlı nüfus daha yoğunsa, bu bölgedeki 65 yaş üstü vatandaşların tamamı aynı anda sokağa çıkamayacak. 65-70 yaş arası ile 70 yaş üstü ayrı ayrı saatlerde sokağa çıkabilecek. Kademeli olarak sokağa çıkılacaksa, bu kişilerin izin saatleri 3 saatten az olabilecek. Yaş gruplarına göre izin süresinin birer saat olabileceği belirtiliyor.
20 YAŞ ALTINA
YASAK DEVAM EDECEK
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları geçerli olacak 65 yaş üstü izni kapsamında, bu kişiler evlerinin bulunduğu bölgedeki bir kilometrelik alan dışına çıkamayacaklar. Yakında park varsa buralara girebilecek ve yürüyüş yapabilecekler. Ancak, sokakta en fazla iki kişi sosyal mesafe kurallarına uyulması şartıyla, yan yana yürüyebilecek. Araç kullanmayacaklar. 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağının ise bayram sonuna kadar devam edeceği belirtiliyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 65 YAŞ
VE ÜSTÜ İÇİN GÜZEL HABERLER GELEBİLİR
Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, "65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?" sorusu üzerine Kalın, şunları söyledi: "65 yaş ve üstü bütün büyüklerimiz yaklaşık 45 gündür evden çıkmadılar. Sağ olsunlar, bu kurala riayet ederek çok tarihi bir görevi de yerine getirdiler, hem kendi hayatlarını korudular hem salgının yayılmasını önlediler. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. 'Bilim Kurulu'nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu'nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.' dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir." İbrahim Kalın, 20 yaş altının da hatırlatılması üzerine, "Bilim Kurulu'nun da kanaati öncelikli olarak 65 yaş ve üstü grubunun belli gün ve saatlerde dışarıya çıkmasının sağlanması şeklinde." dedi.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °