Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

NOSTALJİK TREN SEFERLERİ PROJESİNE EĞİRDİR ESNAFINDAN BÜYÜK DESTEK

NOSTALJİK TREN SEFERLERİ PROJESİNE EĞİRDİR ESNAFINDAN BÜYÜK DESTEK

GÜNDEM 2.06.2017 19:55:00 0
NOSTALJİK TREN SEFERLERİ PROJESİNE EĞİRDİR ESNAFINDAN BÜYÜK DESTEK
 Geçtiğimiz günlerde Medya 32 de yer alan“Isparta için turizm amaçlı nostaljik tren hattı” haberi Eğirdir ilçesinde sevinç ve memnuniyetle karşılandı. Eğirdir’de sivil bir topluluk olan Eğirdir Kent İnisiyatifi’nin, “NOSTALJİK TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR… EĞİRDİR TREN GARI ; TRENİNE KAVUŞUYOR…KENTLİSİYLE GÜÇLÜ EĞİRDİR” çağrısıyla hazırlanan broşürlerle halkın bilgilendirilmesi çalışması başlatıldı.
Eğirdir Esnafı ve yerel yönetimlere dağıtılan broşürlerin amacı süreç hakkında bilgi vererek bu konuda farkındalığı arttırmaktır. Broşürde; Gül Park Projesi'yle cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanan nostaljik tren hattıyla;  Eğirdir'de simge haline gelen benzeri olmayan 8 ayaklı demir köprüsünde durularak Eğirdir Gölü ve doğasının seyri ve Tarihi Selçuklu Şehri Eğirdir’e olan rota ele alındı. Tarihi Eğirdir Garı’nın ve doğasının korunması ve Eğirdir’e turizm amaçlı nostaljik tren seferlerinin başlatılmasıyla ilgili yöre halkının yıllardır vermiş olduğu emeklerin ve Tren Garın yok olmaması için verdikleri mücadelenin, imza kampanyalarının amacına ulaşması sevindiricidir… Ne mutlu kentini koruyan güç birliğine…
Isparta -Eğirdir Tarihi Tren Hattı hayata geçmesiyle,  Eğirdir’imizde turizm, tanıtımına ve ekonomisine bir canlılık gelecektir. Isparta-Eğirdir arasında yurt, sıla, baba ocağı özlemi ve geçmişteki yaşama duyulan aşırı sevgi ve hasreti yaşatacak. Nostaljik Tren Seferlerini gerçekleştirecek   Gül Park Projesi'nin hızlandırılması için çalışalım-emek verelim……"Eğirdir İçin”, birlikte olursak güçlüyüz…..
 EĞİRDİR KENT İNİSİYATİFİ’nin dağıtmış olduğu bu broşürler Eğirdir halkı tarafından büyük bir coşkuyla , heyecanla karşılandı. Tarihi Eğirdir Tren Garının aktif hale getirilmesi konusunda Eğirdirlinin tek bir güçte birleştiği gözlemlendi.
“Isparta-Eğirdir arasında turizm amaçlı Nostaljik Tren Hattının açılması çakışmalarına destek olalım… Hızlandıralım… Birlikte Güçlü Eğirdir”
EĞİRDİR KENT İNİSİYATİFİ (HANDE ÖZDAMAR TIĞLI & EROL KESİCİ )

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °