Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Nostaljik eşyalar ile El Ele

Nostaljik eşyalar ile El Ele

ISPARTA 28.12.2016 13:10:00 0
Nostaljik eşyalar ile El Ele
Farklı etkinliklerle hep adından söz ettiren Isparta El Ele Derneği yine çok güzel bir proje ile Isparta halkı ile buluşuyor.
IyaşPark Alış Veriş Merkezinde güzel bir açılış ile bir araya gelen El Ele Derneği  “Geri Dönüşüm - Geleceği İz Düşüm” projesini hayata geçirdi.  Amaç eski nostaljik eşyaların tekrar değerlendirilip kullanılmasını sağlama olduğunu söyleyen El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın “Gençlere eski eşyaların güzelliğini göstermek, derneğimize de küçük de olsa yardım etmek” dedi.
Sergi açılışında kısa bir bilgi veren El Ele Derneği Başkanı Aydın şunları söyledi;
“Yıllardır ikinci el eşya toplayan dernek olarak gelen eşyalarımız arasında çok güzel antika değerinde nostaljik eşyaların olduğunu gördük. Buradan bir fikir ortaya çıktı ve bir geri dönüşüm yapmaya çağımıza uygun en iyi şekilde nasıl yapabiliriz diye düşündük. Antika eşyaları değerlendirmek satışını yapmak ve derneğimize bir miktar para kazanmak düşüncesi ile derneğimizdeki arkadaşlarımızla beraber yola çıktık. “Geri Dönüşüm Bugüne İz Düşüm” demedik “Geleceğe İz Düşüm” dedik. Çünkü hakikaten el sanatları günümüzde Türkiye’de hatta Dünya’da yok olmak üzere. İnsanlar özellikle gençlerimiz el sanatlarına önem duymuyor, değerini kıymetini bilmiyorlar. Gençler el sanatları yapmıyor ilgilenmiyorlar yani eskiye baktığımızda gençlerimiz eski eşyaların kıymetini bilsin görsün diye amaçlanan projemizi hayata geçirdik. Bu açıdan bu güzel işleri gelecek nesillere aktarılması amacıyla ikinci el gelen bir boncuk işlemesini değerlendirip gençlerimizin de görmesini ilgi duymasını istedik. Derneğimize de bir miktar para yardımı yapmakta istiyorlarsa çok güzel bir projede Isparta halkı ile buluşmak istedik. Biliyoruz ki biz her güzel çalışmayı el ele yaparız. Yeni bir yıla giriyoruz herkesin sergimize bir bakmasını sevdiklerine hediye almak için bekliyoruz. Isparta El Ele Derneği olarak herkese sağlıklı huzurlu mutlu yıllar dileriz.” dedi

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °