Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Normalleşmeyi Isparta Halkına Sorduk

Normalleşmeyi Isparta Halkına Sorduk

ISPARTA 2.06.2021 20:45:00 0
Normalleşmeyi 
Isparta Halkına 
Sorduk
Aylardır kapalı olan işletmelerin dün itibariyle açılmasıyla Isparta halkı heyecanlı bir sürece girdi.
 
Pandemi döneminde alınan tedbirlerden dolayı aylardır kapalı olan kafe ve restoran, spor salonları gibi işletmeler dün akşam gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından kısmen de olsa açıldı. Tüm gözlerin 1 Haziran'a yani dün tarihine çevrilmesiyle Isparta halkı da sosyal yaşama dönmenin heyecanını yaşıyor. İşletmelerin açılması ile ilgili sorularımızı Isparta halkına yönelttik.
İşte verilen cevaplar:
Osman Sarı: Herhangi bir kısıtlamadan yana değilim. Açılma söz konusu oluyorsa bütün işletmeler aynı anda açılmalı. Pandemi süreci ceza yaptırımları da saçma. Toplumda öyle ya da böyle zaten bir bilinç oluştu. Ceza olayı üzerinden değil de bilinçlendirme amaçlı uyarılar olması gerekir.  
Sami Yıldırım: Kafede otururken bulaşan virüs yürürken mi bulaşamıyor. Bulaşıcılığı engellediğini düşünmüyorum. Bu işin psikolojik boyutu da var. Çalışanların bakacak aileleri de var bunlar düşünülmeli. Ben gideceğim.
Vahdettin Özyurt: Her yer açılsın. Kafeler açılırsa insanlar yine cıvıl cıvıl duruma gelir. Ekonomi hareketlenmeli. Millet kan ağlıyor.
Yasemin İşlek: Kesinlikle her yer açılmasından yanaydım ve büyük oranda öyle de oldu. Zira, açılması için geç bile kalındı. Özellikle hizmet sektöründe çalışanlar zor durumda kaldı.
Perihan Demirbilek: Geç kalındığını düşünüyorum. Ekonomik kalkınma açısından esnafın zor durumda olduğunu düşünüyorum. Genişletilmiş tedbirler altında yasakların tamamıyla kalkmasını uygun olduğunu düşünüyorum.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °