Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Normalleşme Sürecinde Sosyal Mesafe Unutuldu; NORMALLEŞ – ME PAZARI!

Normalleşme Sürecinde Sosyal Mesafe Unutuldu; NORMALLEŞ – ME PAZARI!

ISPARTA 3.06.2020 11:28:00 0
Normalleşme Sürecinde Sosyal Mesafe Unutuldu; 
NORMALLEŞ – ME PAZARI!
Yaklaşık 3 aylık Koronavirüs kısıtlamalarının ardından tüm Türkiye ile birlikte Isparta’da da 1 Haziran günü ‘Normalleşme’ sürecine girdi. Ancak, pazaryerleri gibi toplu alanlarda sosyal mesafe kurallarının nasıl hiçe sayıldığı gözler önüne serildi.
 
Koronavirüs salgını sonrası başlayan ciddi önlemler, 1 Haziran itibariyle esnetilmeye başlandı. Yeni normal dönem adlandırılan süreç kısa süre içinde pandemi öncesinin manzaralarını ortaya çıkardı.
SOSYAL MESAFEYE
DİKKAT EDEN YOK!
Karaağaç ve Salı Pazarları gibi Isparta’nın en büyük pazarlarının pandemi nedeniyle kapatılmasının ardından her hafta Çarşamba günleri Davraz Mahallesinde kurulan Kapalı Halk Pazarında Koronavirüs önlemlerinin en etkilisi olan sosyal mesafe kuralının geldiği nokta gözler önüne serildi.
MASKE TAKMAYANLAR DA VAR!
Alışveriş için pazarı dolduran vatandaşlar sosyal mesafe kuralına aldırış etmedi. Alışveriş yapan vatandaşların maske taktığı gözlemlendi ancak yoğunluk hiç eksilmedi, sosyal mesafe kuralları yok sayıldı. Bazı pazarcıların ve vatandaşların ise maske takmaması gözlerden kaçmadı.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °