Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nitratlı gübre yasağı Isparta’daki üreticilere sorun yaratacak

CHP Milletvekili İrfan Bakır, “Ancak tamda yazlık sebze ve meyvelerde kullanılacağı dönemde nitratlı gübrelerin yasaklanması özellikle Isparta ve çevre illerdeki üreticilere büyük sorunlar yaratacaktır” dedi.

SİYASET 20.06.2016 08:08:00 0
Nitratlı gübre yasağı Isparta’daki üreticilere sorun yaratacak
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli  ‘bomba yapımında kullanıldığı gerekçesiyle’ nitratlı gübrelerin 5 Haziran’ dan başlayarak, Şubat 2017’ye kadar satışının durdurulduğunu belirtmişti. CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, bakana soru yönelterek, bu yasağın Isparta ve çevresindeki üreticilere büyük sorunlar yaratacağını dile getirdi. Bakır, “Ancak tamda yazlık sebze ve meyvelerde kullanılacağı dönemde nitratlı gübrelerin yasaklanması özellikle Isparta ve çevre illerdeki üreticilere büyük sorunlar yaratacaktır.
Sayın Bakana sorularım şu şekildedir; Dolayısıyla bu gübrelerin ziraat odaları tarafından verilen çiftçi kayıt sistemine, arazi miktarına yada ekilen ürüne göre vermeye düşünür müsünüz? Ülke güvenliği her şeyden önce gelmekle beraber, bu konu acaba başka bir yolla çözülebilinir mi?” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °