Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Nereye gitti bu köpek evleri?

Nereye gitti bu köpek evleri?

ISPARTA 31.10.2017 07:21:00 0
Nereye gitti bu köpek evleri?
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin cumartesi günü yapılacak olan açılışına tüm Isparta halkını davet etti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sokaklara küçük köpek evleri koyacaklarını belirten Günaydın, “Geçen sene 100’e yakın yaptık. Ama bunların hepsi kayboldu. Nereye gitti bu köpek evleri? Bunları gören de yok” dedi.
 
 
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal32’de katıldığı Gülkent’te Bugün programında 4 Kasım’da açılışı yapılacak olan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi verdi. Tüm Türkiye’ye örnek bir merkez inşa ettiklerinin altını çizen Başkan Günaydın, açılışa tüm Isparta halkını davet etti.
ŞUANDA ISPARTA’DA 500 TANE KÜPELENMİŞ KÖPEK VAR
Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sadece kısırlaştırma ameliyatı yapılmayacağını ifade eden Günaydın, “Diğer operasyonlar da yapılacak. Burada çalışacak 4 veterinerimiz var. Merkezimizde her yer gül olacak. Kimsenin köpekleri azarlamasını istemiyorum. Gerekirse kapının önüne bir tas su koyuverin. Karda, kışta onları ihmal etmeyin. Bu konuda önce kendimizi eğiteceğiz. Köpekler azarlanmayacak, köpekler sevilecek. Köpekler kısırlaştırılınca tamamen sakin oluyor. Köpek sizden sevgi bekliyor. Köpeklerimizi kısırlaştırdıktan sonra kulaklarına küpe takılıyor. Bu küpeyi gördüğünüzde korkmayın. Şuanda Isparta’da 500 tane küpelenmiş köpek var” dedi.
100 TANE KÖPEK EVİ KAYBOLDU
Geçen sene olduğu gibi bu yıl da sokaklara küçük köpek evleri koyacaklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Sokaklara biz küçük köpek evleri yapacağız. Geçen sene 100’e yakın yaptık. Ama bunların hepsi kayboldu. Nereye gitti bu köpek evleri? Kar ve buzda bunları dağıtmıştık. Ama şimdi bunlar yok. Bunları gören de yok” dedi.
KURTARICI AMBULANS 6 DAKİKADA ULAŞMIŞ
Öte yandan kurtarıcı ambulansın sokak hayvanları için hizmet vereceğini belirten Günaydın, “Ambulansımız hızlı bir şekilde çağrıldığı yere ulaşacak. Hayvanın sıkıntısı merkezimizde giderilecek. Bu hizmet ücretsizdir. Geçen gün bir vatandaş aradım 6 dakikada geldiler dedi, sevindim” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °