Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Neden Isparta’ya özel tebrik kartı yok?

Neden Isparta’ya özel tebrik kartı yok?

ISPARTA 26.12.2017 06:57:00 0
Neden Isparta’ya özel tebrik kartı yok?
Birçok il PTT’nin ‘Tebrik Kartı Bizden Göndermesi Sizden' kampanyaları kapsamında gönderilmesi için kendi illerine has tebrik kartları bastırıyor. PTT’ye başvuru yapılarak verilecek fotoğraflarla illere özel tebrik kartlarını PTT Genel Müdürlüğü basıyor ve tüm illere dağıtıyor. Davraz, Eğirdir gölü, Psidia gibi çok sayıda tarihi ve doğal güzelliği olan Isparta’nın ise tebrik kartı yok.
Günümüzde çok kullanımı kalmasa da bir nostalji olarak bayram, yılbaşı gibi zamanlarda tebrik kartı gönderme geleneğini devam ettirenler var. Birçok kurum ise özel gün kutlamaları için kendi bastırdıkları kartları kullanıyor. Oysa PTT Genel Müdürlüğü bayram ve yılbaşı gibi dönemlerde  ‘Tebrik Kartı Bizden Göndermesi Sizden' kampanyaları düzenleyerek tebrik kartı gönderme geleneğini yaygınlaştırmaya çalışıyor. Tebrik kartlarını basarak halka ücretsiz dağıtan PTT’nin uygulamasını tanıtım için fırsata iller kendi illerine özel, illerini tanıtacak fotoğraflarla tebrik kartları bastırmasına rağmen Isparta’nın kendine özel tebrik kartı bulunmuyor.     
BİR GELENEK CANLANIYOR
PTT Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde yılbaşı, bayram gibi özel günlerin öncesinde 'Tebrik Kartı Bizden Göndermesi Sizden' kampanyaları ile vatandaşlara ücretsi tebrik kartları dağıtıyor.
Kampanya dönemlerinde 1 milyona yakın tebrik kartı ücretsiz dağıtılıyor.
Verilen hizmetlerin vatandaşlar tarafından bilinirlik ve tercih edilme oranının arttırılması amacıyla düzenlenen kampanyada dağıtılan tebrik kartları sadece posta ücreti karşılığında istenilen adreslere ulaştırılıyor.  Kampanya ile iletişim olanaklarının daha az olduğu dönemlerde gelenek olan tebrik kartı gönderilmesinin yeniden canlandırılması hedefleniyor.
BİRÇOK İL FIRSATA ÇEVİRDİ
PTT’nin ücretsiz tebrik kartı kampanyasını tanıtım fırsatına çeviren çok sayıda il var. İller kendi illerinden tarihi ve doğal güzelliklerin fotoğrafları ile PTT Genel Müdürlüğüne başvuru yaparak illerinin görsellerinin bulunduğu tebrik kartları bastırıyor. Bu tebrik kartları Türkiye’nin dört bir yanında dağıtılıyor ve iller bu şekilde reklam yapabiliyor. PTT daha önce Mevlana haftası, 15 Temmuz gibi önemli günler içinde kart basımları yaparak ücretsiz dağıtmıştı.
ISPARTA’NIN NEDEN YOK?
Isparta Davraz, Eğirdir, Psidia, Gölcük, Kovada gibi birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahip olmasına rağmen kampanya kapsamında dağıtılan Isparta’ya özel tebrik kartı bulunmuyor. Örneğin PTT’nin Yılbaşı kampanyası döneminde üzerinde Davraz Kayak Merkezinin bulunduğu tebrik kartları ile yapılacak bedelsiz tanıtım kış turizmini artırmak için bir fırsat.
Bunun yanında birçok kurumun, milletvekillerinin yılbaşı ve bayram gibi dönemlerde tebrik kartları olarak Isparta’nın tanıtımı yapılabilecek alanlarından fotoğrafların yer aldığı PTT tebrik katlarını kullanması da bir tanıtım olanağı oluşturabilir.
 Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °