Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Ne olacak bu tahsis sorunu?

Ne olacak bu tahsis sorunu?

ISPARTA 12.07.2017 07:10:00 0
Ne olacak bu tahsis sorunu?
Halıkent Lisesi deprem dayanıklılığı olmadığı için yıkım karırı çıkmış ve yıkılan okul arazisinin yerine yeni okul binası yapımı için yapılan ruhsat başvurusunda alan eğitim alanı olmasına rağmen belediye tarafından tahsis yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Belediyeden yapılan tahsis talebi ve talebe verilen yanıt bir süredir tartışma konusu olurken, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın televizyondan yaptığı açıklamalar ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in cevabı tartışmayı yeniden alevlendirdi.
Belediye Başkanı Günaydın, “Isparta’da eğitim seviyesi yüksektir. Isparta’da eğitimin yüksek oluşunun tek sebebi Isparta Belediyesi’dir. Bunu incelesinler. Bazı şeyler yanlış anlatılıyor. Halıkent’teki okul arsası için engel oluyor deniliyor. Bunlar konuşulurken doğru hatırlatmayı yapmamız lazım. İlk belediye başkanı olduğumda 18 adet arsayı bir kalemde milli eğitime devrettik. Oralara eski valiler vasıtasıyla defalarca okul yapıldı. Bu 18 okul yapıldı ve açıldı. O günün ulusal gazeteleri Isparta Belediyesi’nden bahsetti. Halil İbrahim Daşöz’ün valiliği zamanında 8-10 okul başlamıştı. Bu okullar sayesinde eğitim rayına girdi ve okullar tekli öğretime geçti. Benim milli eğitim yardımıma kimse laf söyleyemez ve engelci diyemez” diyerek şuanda 4-5 okul yerini verdiklerini ama onlardan bahsedilmediğini söyledi.
BUNLAR YAPILDI VE BİTTİ
Belediyenin okul arazileri ile ilgili bugüne kadar yaptığı ruhsat çalışmalarından örnek veren Belediye Başkanı Günaydın “Belediyemiz 05.08.2011 tarihinde Halıkent Lisesi’nin olduğu yer tahsis ediliyor. 12.06.2013 tarihinde de buranın ruhsatı verilmiş.  Işıkkent mahallesinde İmam Hatip Lisesi ve yurt yapımı için 09.02.2012 tarihinde 5 yıllığına tahsis vermişiz. Bunlar yapıldı ve bitti. Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde inşa edilen TOBB lisesi için 10.01.2014 tarihinde 5 yıllığına orayı da tahsis vermişiz. 14.11.2014 tarihinde de ruhsatını vermişiz. Tahsis ihaleyi uzatmadan bir an evvel önce mevzuat ve evrak eksikliğini kısaltan bir olaydır. Sayın vekil bunu bilmiyor demek ki. Bu TOBB’un inşaatını hızlı bir şekilde yapmasının önünü açmaktır. Halıkent Mahallesi’ndeki arsayı 05.08.2011’de vermişiz. 2 yıl sonra da ruhsatını vermişiz” dedi.
BU DURUM ÖNÜNÜ AÇMAK DEMEKTİR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın açıklamasında şunları söyledi. “Bu durum önünü açmak demektir. Biz müze için arsa tahsis ettik, biz bunun işini görüyoruz o görmüyor diyorlar. Müzenin alanını bize 2 yıl süreyle tahsis ettiler. Biz 3 yıl verdik. Ben 2 yılda müzeyi yapamazsam geri alacaklar. Ben buna kızmadım, üzülmedim, takdir ettim. Zaten biz müzenin ihalesini yapıyoruz. 2 yıl değil bana 1 ay bile yeterli. 3 yıl tahsis etmek demek önünü açmak demektir. Sayın Bilgiç bunları bilmiyor sanırım. Tahsis etmek demek ön açmak demektir.”
SEÇİM 2019’DA TELAŞA GEREK YOK
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise “Diyor ki bize müze alanı 2 yıllığına tahsis edildi. Bizde onlara 3 yıllığına tahsis ettik. Bu doğrudur ama kocamanda bir yalandır. Biz iki yıllığına ön tahsis yaptık, iki yıl içinde de orayı yapıp gerçekleştirdiğinde de orası süresiz olarak belediyemize tahsis olacaktır. Biz bu tahsisi yaparken kendilerinden hiçbir şey istemedik” diyerek “Seçim 2019’da telaşa gerek yok. Seçim sathına girdiğinizde ne gerekiyorsa onu yaparsınız. Ama bu süreçte size düşen hizmet etmektir. Başkana sabahta onu söyledim, Halıkent mahallesi bunun hesabını sizden soracaktır dedim” şeklinde cevap verdi.     
LİSTEYİ ÇIKARTIYORUM KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Sayın belediye başkanımıza saygı duyarız ama vatandaşı yanıltmaya hakkı yok” diyerek, “tahsisler de demedik ki bunun karşılığında hazineye bir arazi ver, demedik ki bunun bedelini öde. Vatandaşa bir hizmet dedik tahsisi yaptık. Sadece bu değil, şuan bütün hepsini de çıkartıyorum ve kamuoyu ile paylaşacağız. Sadece son dönemde yaptığımız şartsız üç tane tahsis var. Ama ne zaman kamu yararına bizim yatırımlarımız için belediyeden bir şeye ihtiyacımız oldu. Karşımıza şartla geliyor bana bunun parasını öde, bana bunun bedelini öde” dedi.
KİMSE BU İŞİN OLUŞUMUNU ENGELLEYEMEZ
Şehir Hastanesi inşaatı ile ilgili yaşanan süreci hatırlatan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, “Hastane gecikmesin diye bunun bedelini ödedik. Fakat bu sefer ödenebilecek hiçbir bedel yok. Yapılan son derece ayıp bir şeydir. Orası Halıkent’te yıllardır, 30 senedir okul olarak kullanılan bir yer. Artık yıkım tehlikesi olduğu için yıkıldı ve ruhsat için başvurduğumuzda bir baktık ki oranın 30 sene öncede tahsisi yapılmamış. Burayı tahsis edin ve inşaata başlayalım dedik. Belediye bize şöyle bir yazı gönderdi. Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Halıkent mahallesi … adadaki alan eğitim alanında kaldığından, kendiside söylüyor burası eğitim alanı hiç şartsız hemen tahsis yapılması lazım, diyor ki maliye arazisi ile takas edilmesi veya amme alacakları kapsamında değerlendirilerek borcuna karşılık alınması koşuluyla, burayı hiç kimse bu şekilde şartlar öne sürerek, bu işin oluşumunu engelleyemez” diye konuştu.
UCUZ SİYASET DEDİĞİMİZDE DE KIZIYORLAR
Yapılanın ucuz siyaset olduğunu söyleyen Bilgiç, açıklamasında şunları söyledi. “Başkan akşam televizyonda göstermiş, oda şu yazıdır, bu yazıda kendisine hiçbir şart sunulmadan iki yıllığına ön tahsisi yapılmıştır. Belirtilen süre içerisinde yatırım projesini hazırlaması, yatırım programına alınması ve bina inşaatına başlanması halinde, tahsisin kesin tahsise dönüştürülmesi için talepte bulunacaktır. Aksi halde ise tahsis kendi halinde kalkar deniyor. Sadece bundan ibaret ne para istiyoruz, ne pul istiyoruz. Diyoruz ki Ispartalı için yapılacak hizmet ne ise sen yap diyoruz. Ama kendisi bedel istiyor. Arkadaşlar böyle bir koşulda bu bedeli ödeyemez, bu şartlarda da okulu yapamaz. Ucuz siyaset dediğimizde de kızıyorlar. Yapmayın, sabahtan beri beraberdik, şehitlikte beraberdik, cami de beraberdik, burada beraber helva dağıttık, az sonra da beraber ekmek yiyeceğiz. Seçim 2019’da telaşa gerek yok. Seçim sathına girdiğinizde ne gerekiyorsa onu yaparsınız. Ama bu süreçte size düşen hizmet etmektir. Başkana sabahta onu söyledim, Halıkent mahallesi bunun hesabını sizden soracaktır dedim.”      
kaynak: Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °