Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Müzik eşliğinde hoşça vakit geçirdiler

Müzik eşliğinde hoşça vakit geçirdiler

ISPARTA 12.05.2017 04:09:00 0
Müzik eşliğinde hoşça vakit geçirdiler
Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Engelliler Haftası Engelliler Programı’nda zihinsel engelliler, aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendi.
 
Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği organizasyonu ile Sidre Mahallesi Sosyal Tesislerindeki Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören zihinsel engelli çocuklar Gökçay’da yeni yapılan tesislerde düzenlenen kahvaltılı eğlence programında buluştular. Dün saat 10.00’da başlayan programa; Vali Şehmus Günaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan, Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Ali Özbey, engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Programda; engelliler müzik eşliğinde oynayarak hoşça vakit geçirdiler.  
Dernek olarak her yıl 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan  Engelliler Haftasında böyle bir etkinlik düzenleyerek zihinsel engelli çocukları biraz olsun içinde bulundukları ortamdan daha değişik bir ortama taşımak ve onlara içinde bulunduğumuz haftayı farklı yaşatmak istediklerini ifade eden Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği Başkanı Belkıs Çomak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Engelliler Haftası münasebetiyle Gökçay mevkiinde yapımı büyük oranda tamamlanan Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çocuklarımız için bir eğlence programı tertip ettik. Kendileri burada müzik eşliğinde gülüp, oynayıp, çeşitli oyunlar oynamaktadırlar. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bu programımızda hedefimiz zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılması ve onlara mutlu bir gün yaşatabilmektir” dedi.
Müzik eşliğinde eğlenen, şarkılar söyleyen zihinsel engelli çocukların özellikle hep birlikte icra ettikleri halk oyunları gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Velilerin de eşlik ettiği programda çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı.
 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °