Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Müslümanların En Çok Merak Ettiği Soru? Sokağa Çıkma Yasağının Uygulanacağı Cuma Günü; Cuma Namazı Kılınacak Mı?

Müslümanların En Çok Merak Ettiği Soru? Sokağa Çıkma Yasağının Uygulanacağı Cuma Günü; Cuma Namazı Kılınacak Mı?

ISPARTA 30.12.2020 20:30:00 0
Müslümanların En Çok Merak Ettiği Soru?
Sokağa Çıkma Yasağının Uygulanacağı Cuma Günü; 
Cuma Namazı 
Kılınacak Mı?
Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kararla, Koronavirüs pandemisi tedbirleri çerçevesinde 31 Aralık 2020 Perşembe akşamı saat 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar sürecek. Peki, bu durumda sokağa çıkma yasağı içinde kalan 1 Ocak 2021 Cuma günü Cuma Namazı kılınacak mı?
 
Bu konuda edinilen bilgilere göre; İl ve ilçe Hıfzısıhha Kurulları tarafından açıklanacak tedbirler doğrultusunda yılın ilk günü olan 1 Ocak Cuma günü Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşların Camilere gidip Cuma namazı kılmasına müsaade edilecek. Yani, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da camilerde Cuma namazı kılınacak.
VATANDAŞLAR EVLERİNE EN
YAKIN CAMİYE GİDEBİLECEK
Vatandaşların evlerine en yakın camilere yürüyerek gitmeleri ve hiçbir şekilde araç kullanmamaları istenecek. Camiye gelen vatandaşların maske ve tek kullanımlık (kendine ait) seccadelerinin olmasına dikkat edilecek. Sosyal mesafe gözetilerek namaz eda edilecek.
CUMA NAMAZINDAN ÇIKINCA
TEKRAR EVE DÖNÜLECEK
Vatandaşların namaz sonrasında da camiden kurallara uygun şekilde çıkılmasına dikkat edilecek ve Camiden çıktıktan sonra hiçbir yere gitmeden eve dönülecek.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °