Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan; Ayasofya Açılmalıdır

MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan; Ayasofya Açılmalıdır

ISPARTA 16.06.2020 19:17:00 0
MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan; 
Ayasofya 
Açılmalıdır
MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, Ayasofya’nın bir inancı temsil eden büyük bir simge yapıt olduğunu belirterek; “Ayasofya manadır, bayraktır, ruhtur. Ayasofya İslam’ın bayrağıdır. Ayasofya mutlaka Cami olarak açılmalıdır” dedi.
 
BAŞKAN BAYSAN; “FATİH SULTAN MEHMET
O YÜCE YAPIYI İSLAM DÜNYASINA VAKFETTİ”
Ayasofya’nın ibadete yeniden açılmasının milletimizin tam olarak ayağa kalkması ve İstanbul’un ikinci kez fethedilmesi demek olacağını vurgulayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İstanbul’un fethinden sonra, bizzat Fatih Sultan Mehmet Han tarafından cami haline getirilerek İslam dünyasına vakfedilen Ayasofya, bir inancın zıt bir inanca olan galibiyetini simgelemektedir.
“AYASOFYA’NIN AÇILMASI MİLLETİMİZİN
YENİDEN AYAĞA KALKMASI DEMEKTİR”
Ayasofya ne bir taştır, ne bir mekândır. Ayasofya manadır, bayraktır, ruhtur. Ayasofya İslam’ın bayrağıdır. Ayasofya, Hristiyanlığın, İslamiyet’e devir tesliminin bir abidesidir. Ayasofya, kendi vatanımızda, her gün ve her an gözümüzün önünde bir pranga olarak durmakta ve buraya kapalı tutan güçler bize “Açamazsınız, açtırmayız” demektedir. Ayasofya özgürlüktür ve açılması milletimizin yeniden ayağa kalkması demek olacaktır.
“AYASOFYA YENİDEN
İBADETE AÇILMALIDIR”
Artık bu prangadan kurtulmanın vakti gelmiştir. Yıllardır uyutulan milletimizin son 12 yıldır ayağa kalkış sesleri gelmeye başlamıştır. Ecdattan özür mahiyetinde ve gelebilecek tehlikelere karşı bir sadaka hükmünde olan Ayasofya’nın ibadete yeniden açılması, milletimizin tam olarak ayağa kalkması ve İstanbul’un ikinci kez fethedilmesi demek olacaktır” dedi.
   

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °