Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan; Bu Tarihi Güne Şahitlik Etmekten Büyük Mutluluk Duyuyoruz

MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan; Bu Tarihi Güne Şahitlik Etmekten Büyük Mutluluk Duyuyoruz

ISPARTA 12.07.2020 13:18:00 0
MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan; 
Bu Tarihi Güne
Şahitlik Etmekten
Büyük Mutluluk 
Duyuyoruz
MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, Ayasofya'nın, yeniden ibadete açılmasının büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Bu tarihi güne şahitlik etmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.
 
Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülmesinden dolayı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Ayasofya’nın Camiye dönüştürülmesiyle Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyetinin yerine getirildiğini vurgulayan Başkan Baysan; “Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle Ayasofya gerçek kimliğine yani Cami özelliğine tekrar kavuşmuştur” dedi.
BU TARİHİ GÜNE ŞAHİTLİK ETMEKTEN
BÜYÜK BİR MUTLULUK VE GURUR DUYUYORUZ”
Ayasofya'nın, yeniden ibadete açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Baysan; “Bu tarihi güne şahitlik etmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Danıştay, Ayasofya'yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmiş, Cumhurbaşkanımızın kararı ile de Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verilmiştir. Böylece İstanbul'un Fatihi Sultan Mehmet Han'ın vasiyeti yerine gelmiştir. Bugünleri bizlere gösteren, bir duamızı daha gerçeğe dönüştüren Rabb'imize hamd ediyoruz.
“EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN
ALLAH RAZI OLSUN”
Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tarih yazmaya devam ediyor. Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için çaba sarf eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde yeniden cami olan Ayasofya Camimizin milletimize ve Müslüman alemine hayırlı olmasını diliyor, İstanbul'un fatihi kutlu komutan Fatih Sultan Mehmet'i ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyorum” açıklamasında bulundu.
 
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °