Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

MÜSİAD Genel Merkez Yöneticilerinden Isparta’ya Ziyaret; Bu Proje ile Hem Öğrenci Hem İşveren Kazanacak

MÜSİAD Genel Merkez Yöneticilerinden Isparta’ya Ziyaret; Bu Proje ile Hem Öğrenci Hem İşveren Kazanacak

ISPARTA 17.07.2020 08:00:00 0
MÜSİAD Genel Merkez Yöneticilerinden Isparta’ya Ziyaret; 
Bu Proje ile
Hem Öğrenci
Hem İşveren
Kazanacak
MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Zeki Güvercin, Süleyman Demirel Üniversitesi ile yapacakları işbirliği çalışması ile hem öğrencilerin hem işverenlerin kazanacağını söyledi.  
 
MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu ve MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Zeki Güvercin dün MÜSİAD Isparta Şubesi’ni ziyarette bulundular. Dün saat 14.30’da gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, konuşmasında şunları söyledi; “Sayın Genel Merkez Yöneticilerim, öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Bizi oldukça memnun ettiniz.

“MÜSİAD’IMIZI EN İYİ NOKTAYA
ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Türkiye’de üye sayısı bakımından en büyük Sivil Toplum Kuruluşu konumunda olan MÜSİAD’ımızda yaklaşık dört ay önce bu görev tarafıma tevdi edilmişti. MÜSİAD Isparta Şubesi olarak Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte üyelerimize ve dolayısıyla Isparta’ya en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Kısa sürede önemli bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum.
GÜVERCİN; “DIŞ İLİŞKİLER
ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYORUM”
MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Zeki Güvercin ziyarette yaptığı konuşmada; “Ben, MÜSİAD’ta yurt dışı yapılanma ve tutundurma faaliyetleri; Dış İlişkiler, Dış Ekonomik İlişkiler, Dış Diplomatik İlişkiler ve Uluslararası Ortaklık Geliştirme-Eşleştirme şeklinde çalışmalar yürütüyorum. Bu çalışmalardaki amaç ve hedefimiz; yayılma ve genişlemenin artık MÜSİAD amaç ve menfaatleri doğrultusunda yeniden yapılandırılması ve düzenlenmesidir. Bu hedefe uyumlu olacak şekilde eşleştirme, ihtiyaç ve bölge yayılma analizleri, şirketleşme, kurumlar arası diplomasi, kurumlar arası ortak çalışma alanları gibi çalışmalar bir süredir MÜSİAD profesyonel kadrosu tarafından yürütülüyor.

“NİTELİKLİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRİLMESİ
VE İSTİHDAM AMAÇLANIYOR”
Bu doğrultuda; MÜSİAD olarak üniversitelerle işbirliği çalışmaları yapıyoruz. Bunu Sakarya ve Konya Üniversitelerinde gerçekleştirdik. Bu çalışma ile uluslararası öğrenci buluşmaları organize etme, uluslararası öğrencileri Türkiye’deki üniversitelere getirme, bilimsel, kültürel, akademik ve sosyal alanlarda ortak projeler geliştirme gibi konular üzerine iş birliği yapıyoruz. Böylece, nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve istihdam gibi alanları da içeren bu kapsamda öğrencilerin, yurt içi ve yurt dışındaki MÜSİAD üyesi şirketlerde staj yapması ve öğrencilere iş imkânları sağlanmasını sağlıyoruz.
“BU PROJE ÜLKEMİZİN MARKA VE
PRESTİJİNE ÖNEMLİ BİR KATKI SUNACAKTIR”
Çünkü biz MÜSİAD olarak; eğitim ve öğretim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Önceki süreçte Maarif Vakfı ile ve bazı üniversitelerle işbirliği protokolleri imzalamıştık. Bundan sonraki dönemlerde de akademi, sanayi ve kamu üçgeninde faaliyet göstermeye devam edeceğiz. Uluslararası öğrencilerin Türkiye’de eğitim görmesinin ilerleyen yıllarda ülkemizin marka ve prestijine büyük bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Bu durumun siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda olumlu yansımaları olmaktadır ve olacaktır. Yapılan anlaşmayla öğrencilerin iş dünyasında tecrübe kazanmalarına ve network edinmelerine yardımcı olmayı hedeflemekteyiz. Bu proje ülkemizin marka ve prestijine önemli bir katkı sunacaktır” dedi.

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET
MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Zeki Güvercin ve beraberinde MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan ile Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız’ı ziyaret ederek aynı proje üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °