Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Müftünün yapması Gereken hizmeti Isparta Belediyesi Yaptı: Vatandaşın İMSAKİYE İsyanı!

Müftünün yapması Gereken hizmeti Isparta Belediyesi Yaptı: Vatandaşın İMSAKİYE İsyanı!

ISPARTA 22.04.2020 11:30:00 0
Müftünün yapması Gereken hizmeti Isparta Belediyesi Yaptı: 
Vatandaşın
İMSAKİYE
İsyanı!
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl kurum ve kuruluşlar imsakiye basmazken, basan kuruluşların imsakiyelerine de evde kalan vatandaşlar ulaşamadığı için Müftülük tarafından imsakiye dağıtılmasına tepki gösterdi. Ancak, İl Müftüsünün yapması gereken hizmet konusunda imdada Isparta Belediyesi yetişti ve vatandaşlara imsakiye dağıtıldı.
 
Mübarek Ramazan ayına sadece bir gün kalmasına rağmen, Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlar; “Bu yıl kurum ve kuruluşlarının hemen hemen tamamı imsakiye basımı yaptırmadı. Dolayısıyla bizde hem imsakiye azlığı veya yokluğu nedeniyle hem de evden çıkamadığımız için Ramazan ayı öncesinde sahurun ne zaman olacağını, iftarın ne zaman açılacağını gösteren imsakiyeye ulaşamıyoruz. Oysa, bu dini bir konu olduğu için Müftülük bu görevi üstlenerek tüm vatandaşlara imsakiye dağıtması lazımdı. Fakat böyle bir hizmet göremedik” dediler.
MÜFTÜNÜN YAPMASI GEREKEN HİZMETİ
ISPARTA BELEDİYESİ YAPTI
Bu noktada İl Müftüsünün imdadına adeta Isparta Belediyesi yetişti. Zira, Belediye personeli, Başkan Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla dün evlere hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, Korona Virüsü dolayısıyla evlerde kutlanacak olmasından dolayı, şehirdeki tüm evlere Türk Bayrakları dağıttı hem de vatandaşlara ayrıca korona virüsü salgını dolayısıyla maske ve kolonya ile ramazan ayı dolayısıyla imsakiye de verdi.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °