Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Müdür Karagöz’den müjde: 2020'ye kadar SGK primlerini biz ödeyeceğiz

Müdür Karagöz’den müjde: 2020'ye kadar SGK primlerini biz ödeyeceğiz

ISPARTA 6.06.2019 05:31:00 0
Müdür Karagöz’den müjde: 
2020
HABER: Yunus ÖZLER
SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, 30 Nisan’da sona eren eleman çalıştıranlara verilen desteklerin bir kısmının halen devam ettiğini belirterek, “Bu teşvikin sadece 3 aylık maaş ödememiz kısmı bitti. Diğerleri devam ediyor. Buna göre, 2020’ye kadar her alınacak işçinin SGK primlerini biz ödeyeceğiz” dedi.
 
Geçtiğimiz yıl 9 ay verilen sigorta prim desteğinin bu yıl 12 ay olarak verdiklerini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, teşvik müjdelerini anlattı.
KARAGÖZ; “İŞVERENLERİMİZE
TANINAN FIRSATLAR DEVAM EDİYOR”
Karagöz açıklamasında; “Kurumumuz sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa pek çok alanda önemli reformları hayata geçirdi. Vatandaşımıza dokunduk, dertlerine derman olmaya çalıştık. Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda istihdamı geliştirdik. Şimdi artık ekonomimizin gücüne güç katmak istiyoruz. Hem istihdamı hem de üretimi desteklemeye var gücümüzle devam ediyoruz. Daima yanınızdayız. Üzerinizdeki yükleri hafifletmek için son dönemde bir dizi yeniliğe imza atıldı. Bu reformları Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaştı. Biz de kendi ilimizde bu tanıtımların detaylarını kamuoyu ile paylaşıyoruz. İş ve aş söz konusu olduğunda devletimizin tüm imkânları seferber ediliyor.
“ŞARTLAR DEVAM ETTİĞİ
SÜRECE ÖDEMELERİMİZ SÜRECEK”
Bilindiği gibi, Nisan sonuna kadar sağlanan her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de bakanlığımız karşılıyordu. Şartlar devam ettiği sürece; izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam etmekteyiz. Geçtiğimiz yıl 9 ay olarak uygulan asgari ücret desteğini, bu yıl 12 ay boyunca veriyoruz.
“PRİM VE VERGİLERİNİ
ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Buradan işverenlerimize sesleniyorum. Aralık 2020'ye kadar, işe alacağınız her yeni çalışanın SGK primlerini ve vergilerini 12 ay boyunca biz ödeyeceğiz. Eğer kadın, genç ya da engelli istihdam edilirse bu süre 18 aya çıkacak. 5 puanlık prim indirimi ve bölgesel istihdam teşviklerimiz de aynen sürüyor” dedi.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °