Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Müdür Höke, Hedeflerini Anlattı Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke’den Personeline; Daha Çok Çalışacağız

Müdür Höke, Hedeflerini Anlattı Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke’den Personeline; Daha Çok Çalışacağız

ISPARTA 28.01.2021 06:55:00 0
Müdür Höke, Hedeflerini Anlattı
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke’den Personeline; 
Daha Çok 
Çalışacağız
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, personeline hitaben yaptığı konuşmada, kurumun şuan bulunduğu noktadan daha üst seviyelere çıkarmak için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.
 
GÖREVİ DEVRALDIKTAN SONRA
PERSONELLE TOPLANTI YAPTI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kararıyla İşkur Isparta İl Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken İl Müdürü olarak atanan Mustafa Höke, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü görevini dün itibariyle bu görevi 4 yıldır vekaleten yürüten Şube Müdürü Gürsel Öksüz’den devraldı.
HÖKE; “HEDEFLERİMİZİ, VİZYONUMUZU
HEP BİRLİKTE BELİRLEYELİM”
İl Müdürü Höke, görevi devralır devralmaz ilk işi personelle bir toplantı yaparak hedef ve çalışma metodlarını anlatmak oldu. İşkur İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda personele hitaben bir konuşma yapan Müdür Höke, İŞKUR’un bugüne kadarki faaliyetlerinden söz ederek; “Konuşmama başlarken, bu görevi 4 yıldır başarıyla sürdüren ve bugün kendisinden görevi devraldığım sayın Müdürümüz Gürsel Öksüz beye teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada çalışma arkadaşlarımızla hem bugüne kadar yaptıklarımızı değerlendirelim, hem de duruşumuzu, birlikteliğimizi ifade etmek veya arkadaşlarımızın her ne kadar tüm iletişim kanallarına açık olsak da arkadaşlarımızın bizden var olan beklentileri nedir bunları görmek, çözmek ve önerilerini almak istiyorum. Kurumumuz (İşkur) gerçekten son dönemde çok güzel işler yapan, yapması gereken işin yaptıklarından çok daha fazla olması gerektiğini de bilen bir kurum haline gelmiştir. Her fırsatta bunu gururla ifade ediyoruz.
“HİZMET KALİTEMİZİ
DAHA DA ARTIRACAĞIZ”
Kurum olarak ana amacımız ve hedefimiz daha çok kişiye istihdam sağlamak, daha çok kişiyi işe yerleştirmektir. Kurumumuzu bulunduğu bu noktadan daha iyi noktalara çıkarmak için daha çok çalışacağız. Kurumsal hizmet kalitemizi daha da artırmak adına, işsizlere iş imkanı sağlamak, işverenlere nitelikli eleman bulmak ve işsizlerimizin daha rahat iş bulabilmeleri için eğitim çalışmaları noktasında hep birlikte gayret sarfedeceğiz.
“GEÇEN YIL 3 BİN 676 KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİK,
BU YIL BU RAKAMI AŞACAĞIZ”
Bilindiği gibi, 2021 Yılı İlk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantımızı geçtiğimiz hafta sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu başkanlığında burada yani Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirdik. 1 Ocak – 31 Aralık 2020 dönemi kurul faaliyetlerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Müdürlüğümüzün çalışmalarını da kurul üyelerine sunduk. Buna göre; kurum olarak işsizleri iş ile buluşturmanın yanında İş ve Meslek Danışmanlığı, İş Kulübü hizmetleri, İşsizlik Sigortası Ödeneği, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, Meslek Edindirme Kursları ve Çalışma İlişkileri Servisimiz ile vatandaşlarımıza hizmet verdiğimizi anlattık. Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, 1 Ocak – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında yani geçtiğimiz yılın tamamında toplam açık iş sayımızın 5 bin 940 olarak gerçekleştiğini, işe yerleştirme, diğer bir deyişle istihdam sayımızın 3 bin 676 olduğunu ve dolayısıyla açık işlerin, istihdama oranının % 61,88 olduğunu tüm kamuoyuna açıkladık” dedi.
“HEDEFİMİZE, SİZ FEDAKARCA ÇALIŞAN
ARKADAŞLARIMIZLA ULAŞACAĞIZ”  
İŞKUR’un, işveren ile iş arayan arasındaki güçlü bir bağ olduğunu ve köprü görevini üstlendiklerini belirten İl Müdürü Höke; “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte iş kapısı olarak iş gücü piyasasında aktif rol oynamaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aktif programlarımızla istihdam teşviklerimizle sahada olacağız ve ön plana çıkardığımız nitelik gerektiren işlere daha fazla ağırlık verdiğimiz çalışmalarımızla sahada olacağız. Bütün bunları elbette sınırlı sayıda ama fedakarca çalışan siz değerli mesai arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
“İSTİHDAMA KATKI
SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İşkur İl Müdürü Mustafa Höke, konuşmasının sonunda; çalışma arkadaşlarıyla beraber özverili ve gayretli çalışmalarla, kuruma yönelik beklentilerin tamamını karşılayarak, temel hedef olan istihdama önemli katkılar sağlamayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ DİNLEDİ
İşkur İl Müdürü Mustafa Höke, konuşmasının ardından ise personelin sorularını cevapladı. Kurum için ne gibi çalışmalar yapılabileceği konusunda görüş ve önerilerini dinledi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °