Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

MTV 2. Taksit Ödemesi Yapacaklar Dikkat: Duyuru Yapıldı!

MTV 2. Taksit Ödemesi Yapacaklar Dikkat: Duyuru Yapıldı!

EKONOMİ 26.11.2023 23:51:00 0
MTV 2. Taksit Ödemesi Yapacaklar Dikkat:  Duyuru Yapıldı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili açıklama yapıldı. Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma sebep olan depremlerde mali yükün azalası için bu seneye mahsus olmak üzere ek ödeme MTV duyurusunun ardından vatandaşlar 2 kere vergi ödedi. Ek MTV 2. taksitinin 1 Kasım’dan itibaren başlamasının ardından vatandaşlar son ödeme zamanının ne zaman olacağını merak etti. İşte ek MTV 2. taksit ödemeleri ile ilgili detaylar…

EK MTV 2. TAKSİT ÖDEMESİ

SON GÜN NE ZAMAN?

Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri ise iki taksit halinde ödenecek. Buna göre ilk taksit ödemeleri 6 Eylül’e kadar yapıldı, ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım’da başladı ve 30 Kasım’a kadar devam edecek.

MTV ÖDEMELERİ 

NASIL YAPILACAK?

İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr/) ve Dijital Ödeme Noktasında “Hızlı Ödeme” bölümünde yer alan MTV Ödeme alanına şifre girişi yapmadan; plaka, TC Kimlik Numarası ile “Tescil Tarihi” veya “Sahiplik Belge Tarihi” bilgilerinden birini girerek MTV borçlarını görüntüleyebilir ve ödeyebilirsiniz.

Ek MTV’de ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşmişti.

AYM’nin iptal kararı vermesiyle birlikte, ek MTV ikinci taksit ödemelerinin kasım ayının sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Ek MTV’den 2 taksitte toplam 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

KİMLER EK MTV ÖDEYECEK?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeksizin, tüm araçlara uygulanacak.

DEPREMDEN ETKİLENENLER 

MUAF TUTULACAK

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında “mücbir sebep hali” ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV’den müstesna olacak.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °