Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Misafirperver ISPARTA Isparta’ya Getirilen Depremzedeler Otellere Yerleştirildi; 460 Aile Isparta’da

Misafirperver ISPARTA Isparta’ya Getirilen Depremzedeler Otellere Yerleştirildi; 460 Aile Isparta’da

ISPARTA 12.02.2023 11:14:00 0
Misafirperver ISPARTA Isparta’ya Getirilen Depremzedeler Otellere Yerleştirildi;  460 Aile Isparta’da

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 460 aile Isparta’daki Otel, Motel ve Apartlarda misafir ediliyor. Yaklaşık 150 kişi ise Isparta’daki yakınlarının yanına yerleştirildi. Bundan sonra gelecek depremzedelerin ise KYK yurtlarına yerleştirileceği belirtildi. 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; deprem felaketinin ardından Isparta’daki tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve vatandaşlar tüm imkanlarının seferber etti. AFAD tarafından, afet bölgesinden tahliye edilen ve Isparta’ya gönderilen depremzedeler burada en iyi şekilde misafir ediliyor.

BUNDAN SONRA GELECEK 

DEPREMZEDELER KYK 

YURTLARINA YERLEŞTİRİLECEK

Bu konuda Isparta AFAD’ın organizasyonunda depremzede vatandaşlara oteller kapılarını açmış durumda. Depremzede aileler, önceki gün geceden itibaren şehirdeki çeşitli otellere, motellere ve apartlara yerleşmeye başladı. İlk etapta Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'dan gelen 460 depremzede konaklayacakları yerlere yerleşti. Depremzedeler için otellerin dolmak üzere olduğu ve bundan sonraki geleceklerin KYK Yurtlarına yerleştirilecekleri öğrenildi. Öte yandan, deprem bölgesinden gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçları eksiksiz gideriliyor. 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °