Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Mimar Sinan Camiindeki iftar 9 yıldır aralıksız sürüyordu; Cami Avlusunda İftar’a 10. Yılında ‘Koronavirüs’ arası

Mimar Sinan Camiindeki iftar 9 yıldır aralıksız sürüyordu; Cami Avlusunda İftar’a 10. Yılında ‘Koronavirüs’ arası

ISPARTA 2.05.2020 09:47:00 0
Mimar Sinan Camiindeki iftar 9 yıldır aralıksız sürüyordu; 
Cami Avlusunda
İftar’a 10. Yılında 
‘Koronavirüs’ arası
Isparta’da İmam – Hatip Osman Akçil’in önderliğinde ve hayırseverlerin yardım ve destekleriyle Mimar Sinan Cami avlusunda 9 yıldır sürdürülen iftar geleneği bu yıl Koronavirüs tehdidi nedeniyle gerçekleştirilemiyor.
 
CAMİ AVLUSUNDA İFTAR
2010 YILINDAN BERİ SÜRÜYORDU
9 yıldır sürdürdükleri iftar yemeğinde günlük ortalama 700 ila bin kişinin iftarını açtığını ancak, bu uygulamayı bu yıl Koronavirüs pandemisi nedeniyle gerçekleştiremediklerini ifade eden Kavaklı Cami İmam Hatibi, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı ve İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, bu yıl iftar açmaya muhtaç vatandaşlara hizmet edememekten duydukları üzüntüyü dile getirdi.
İFTAR YEMEĞİNE 10. YILINDA
KORONAVİRÜS ARASI VERİLDİ
2010 yılında başladıkları iftar yemeği programlarını 9 yıldır sürdürdüklerini ve bu yıl 10.yıl olduğunu ifade eden Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Şehrimizde hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan, hayırseverlerin karınca kararınca destek verdiği bu organizasyonumuzda Mimar Sinan Camimiz avlusunda yoksul, yolda kalan, genç, yaşlı ve öğrencilerin aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişiye iftar veriyorduk.
“GELECEK YILDAN İTİBAREN
KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”
Yapmış olduğumuz bu uygulama ile cami avlusunda her kesimden insanı bir araya getirme fırsatı buluyorduk. Gönderilen fitre, zekat, Ramazan paketi, kıyafet ve ayakkabı gibi yardımları da ihtiyaç sahiplerine teslim ediyorduk. Ancak, bu uygulamamız 10. Yılında Koronavirüs pandemisi yüzünden sekteye uğradı. Fakat, bu hastalık tehdidinin ortadan kalmasıyla gelecek yıldan itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah” dedi.  
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °