Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Milyonlarca Emekliye 2’si 1 Ara da Ödeme Yapılacak! SSK ve Bağkur Emeklileri En Az 9.500 TL

Milyonlarca Emekliye 2’si 1 Ara da Ödeme Yapılacak! SSK ve Bağkur Emeklileri En Az 9.500 TL

EKONOMİ 31.05.2023 14:08:00 0
Milyonlarca Emekliye 2’si 1 Ara da Ödeme Yapılacak!  SSK ve Bağkur Emeklileri  En Az 9.500 TL

Haziran ayına artık sadece bir gün kalmışken, emeklilere yapılacak ödemeler de merak konusu oldu.  

Kurban Bayramı’na artık sayılı haftalar kaldı. Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları ve bayram tatili ile ilgili araştırmalar sürerken, milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi de bayram ikramiyesi ödemesine ilişkin araştırmalara başladılar. Bayram ikramiyesi ödemesinin ne zaman verileceğinin yanı sıra, maaşların ödeme tarihi de merak ediliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Haziran 2023

Kurban Bayramı öncesinde, geçtiğimiz bayramlarda da olduğu gibi milyonlarca emekliye ve EYT kapsamında emekli olan kişilere ödeme yapılacak. Bayram ikramiyesi ödemeleri bayramlardan bir hafta önce hesaplara aktarıldığı için haziran ayı takvimi üzerinden çeşitli tahminler yürütülüyor. Kurban Bayramı 28 Haziran tarihinde başlayacak. Bu çerçevede, Kurban Bayramı ikramiyesinin de 20 Haziran’dan sonra hesaplara aktarılacağı düşünülüyor.

EMEKLİ MAAŞI ERKEN YATACAK MI?

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emekli maaşları kimi zaman erkene çekilebiliyor. Kurban kesmeyi düşünen emekliler de emekli maaşlarının erken ödenip ödenmeyeceği ile ilgili araştırma yapıyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı haziran ayı maaşlarına dair henüz bir açıklama yapmadı. Haziran ayında, 2.000 TL bayram ikramiyesi ile birlikte, en düşük emekli maaşı da 7.500 TL olduğu için emeklilerin hesaplarına en az 9.500 TL yatmış olacak.

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °