Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Milyonlar Bu Haberi Bekliyordu; Kış Saati Uygulaması Kararı Verildi

Milyonlar Bu Haberi Bekliyordu; Kış Saati Uygulaması Kararı Verildi

ISPARTA 18.12.2023 13:41:00 0
Milyonlar Bu Haberi Bekliyordu;  Kış Saati Uygulaması  Kararı Verildi

Milyonlarca çalışan ve öğrencinin isyan ettiği kış saati uygulamasında karar verildi. Bakan saat uygulamasında son noktayı koydu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, kış saati uygulamasına ilişkin merakla beklenen açıklamasını yaptı.

Bakan Bayraktar, "yaz saati" uygulaması tartışmalarına yanıt verdiği açıklamasında "Yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını" söyleyerek kış saatine geçilmeyeceğini ifade etti.

AYAKTA UYUYAN ÇOCUK 

VİRAL OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde çok erken saatte okula gitmek zorunda olan bir ilkokul çocuğunun markette ayakta uyuya kaldığını gösteren görüntüler sosyal medyada viral olmuştu.

2016 YILINDAN BU 

YANA UYGULANIYORDU

Dünya genelinde ekim ayında kış saati uygulamasına geçilerek saatler 1 saat geri alınıyor. Gün ışığından daha fazla yararlanma hedefinde olan yaz ve kış saati uygulamaları Türkiye'de 2016 yılından beri uygulanmıyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de 7 yıldır yürürlükte olan ''yaz saati'' uygulamasına tepki göstermişti. Uygulamanın güvenlik sorununa da yol açtığını belirten İmamoğlu, "Herkesi depresif hale getiriyor, çalışanı, öğrenciyi güne kötü başlatıyor." demişti.

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °