Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Milli İrade Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil’den; Tunus'taki Darbe Girişimine Tepki

Milli İrade Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil’den; Tunus'taki Darbe Girişimine Tepki

ISPARTA 29.07.2021 13:29:00 0
Milli İrade Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil’den; 
Tunus
Aralarında TÜGVA, KADEM, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER, Ensar Vakfı’nın da bulunduğu Milli İrade Platformu Tunus'taki darbe girişimine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Her zaman ve her yerde darbe(ci)lerin karşısındayız! Tunus’un ve kardeş Tunus halkının yanında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Milli İrade Platformu Isparta Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada; Tunus'ta Cumhurbaşkanının Meclisi askıya almasının bir darbe girişimi olduğu belirtilerek, "Her zaman ve her yerde darbe(ci)lerin karşısındayız! Tunus'un ve kardeş Tunus halkının yanında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" denildi.
"TUNUS'UN VE KARDEŞ TUNUS
HALKININ YANINDAYIZ"
Milli İrade Platformu'nun açıklaması şöyle: "Tunus'ta, tam da Cumhuriyetin ilanının kutlandığı tarihte Cumhurbaşkanının Meclisi askıya alması bir darbe girişimidir. Hangi ülkede olursa olsun; gerekçesi, adı, yöntemi, şekli ne olursa olsun; milletin iradesine karşı yapılan her türlü girişim gayrı meşrudur. Darbeciler hem milletin iradesini hem geleceğini hem de ülkeye olan güveni yok etmektedirler. Bu sebepledir ki, hiçbir gerekçe darbe(ci)leri meşru kılamaz. Demokrasilerin alternatifi yine demokrasidir; halkın özgür iradesidir. Tüm darbe girişimlerini ve darbeleri kabul etmediğimiz gibi bugün de Tunus halkının iradesini yok sayan darbe girişimini reddediyoruz. Tunus'taki tüm kişi ve kurumları, Tunus Anayasasına göre demokratik meşruiyetin en kısa sürede yeniden tesis edilmesi hususunda harekete geçmeye davet ediyoruz.
Milli İrade Platformu olarak güçlü tarihi bağlarımız olan Tunus'un ve kardeş Tunus halkının yanında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °