Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Milletvekilleri Ankara’da

Milletvekilleri Ankara’da

ISPARTA 31.05.2023 21:20:00 0
Milletvekilleri Ankara’da

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimlerinde Isparta’dan Milletvekili seçilen 4 Milletvekili mazbatalarını almalarının ardından Ankara’nın yolunu tuttular. 

14 Mayıs Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinin kesin sonuçları dün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı ve ardından karar Resmi Gazetede yayınlandı. Bilindiği gibi; Isparta’da Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) 2, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1 ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1 Milletvekili çıkarmıştı. Buna göre Ak Parti’den ilk iki sırayı paylaşan Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, MHP’den 1. Sıra Milletvekili Hasan Basri Sönmez ve CHP’den 1. Sıra adayı Hikmet Yalım Halıcı Milletvekili olarak Isparta’yı Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil etme hakkı kazandılar. 

TBMM’DE KAYITLARINI YAPTIRACAKLAR

Seçilen 4 Milletvekili de mazbatalarını geçtiğimiz gün İl Seçim Kurulundan aldılar. Gerek seçimden sonra gerekse şu iki günlük sürede seçmenlere ‘teşekkür’ ziyaretlerinde bulunan Milletvekilleri dün gerek mecliste kayıt yaptırmak gerekse Ankara’da ikamet edecekleri yer tespiti yapmak için Ankara’nın yolunu tuttular. 

MİLLETVEKİLLERİNİN

TAMAMI ANKARA’DA 

Ak Parti İl Yöneticileri, Mehmet Uğur Gökgöz’ün daha önceden Ankara’ya gittiğini ve Osman Zabun’un ise mazbata töreninin akşamında gittiğini bildirdi. MHP Milletvekili Hasan Basri Sönmez ve CHP Milletvekili Yalım Halıcı’nın da aynı Osman Zabun gibi geçtiğimiz gün yapılan mazbata töreninin akşamında Ankara’ya gittikleri öğrenildi. 

CUMA GÜNÜ 

YEMİN EDECEKLER 

Bilindiği gibi; 81 İlde olduğu gibi Isparta’dan da Milletvekili seçilerek Ankara’ya giden ve TBMM’de kaydını yaptıran 600 Milletvekili Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin seçim sonuçlarını açıklamasının ardından 5 tam gün sonra yani 2 Haziran 2023 Cuma günü ilk toplantısını yapacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yemin ederek Milletvekilliği görevine başlayacaklar.

 


Anahtar Kelimeler: Milletvekilleri Ankara’
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °