Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Milletimiz her türlü saldırıyı bertaraf edecektir

Milletimiz her türlü saldırıyı bertaraf edecektir

ISPARTA 14.07.2017 07:04:00 0
Milletimiz her türlü saldırıyı bertaraf edecektir
SDÜ’de yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Vali Şehmus Günaydın, tarih boyunca bu aziz vatan uğruna nice canların toprağa verildiğini kaydederek “Bu hain saldırıda da bu millet gereken cevabı vermiştir. Bu asil milletin bütün fertleri, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yapılacak her türlü saldırıyı bertaraf edecektir” dedi.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yerleşkesinde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Üniversitenin Batı Yerleşkesi'nde düzenlenen törene, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile 15 Temmuz gazisi Burak Kocabaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Direnişin seneyi devriyesinde 81 ilde ilan edilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası” kapsamında SDÜ’de  de bir program düzenlendi. Bu kapsamda hain darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yazılı olduğu ve insan siluetleri ile Türkiye haritasının oluşturulduğu “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı” açıldı. Ay şeklinde tasarlanan anıtın etrafında ise her bir şehidi temsilen seramik şakayıklar dikildi.
Törende bir konuşma yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, bir yıl önce 249 kahramanı şehit verdiğimiz 15 Temmuz’u unutmamızın mümkün olmadığını vurgulayarak “Acısının dindirilmesinin mümkün olmadığı 15 Temmuz’dan sonra daha vatansever ve daha güçlüyüz. Biz SDÜ olarak demokrasi kahramanlarımızı anmak ve o gece yaşananları unutmamak, unutturmamak için projelendirdiğimiz “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı”mızı açmaktan büyük bir şeref duyuyoruz.  Anıt, canlarını hiçe sayarak vatanını her şeyden üstün tutan insanları sembol ediyor.” dedi.
15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anarak sözlerine başlayan Isparta Valisi Şehmus Günaydın da tarih boyunca bu aziz vatan uğruna nice canların toprağa verildiğini kaydederek “Bu hain saldırıda da bu millet gereken cevabı vermiştir. Bu asil milletin bütün fertleri, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yapılacak her türlü saldırıyı bertaraf edecektir. Unutulmamalı ki bu millet böyle evlatları olduğu sürece her türlü zorluğu yenecektir” diye konuştu.
Törende, Isparta İl Müftüsü Galip Akın, darbe girişiminde canlarını siper ederek şehit ve gazi olanların anısına Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti. 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °