Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

MHP Genel Başkanı Bahçeli Konuştu, Yasa Görüşmeleri Durduruldu; Emekliler Umutlandı!

MHP Genel Başkanı Bahçeli Konuştu, Yasa Görüşmeleri Durduruldu; Emekliler Umutlandı!

EKONOMİ 12.07.2023 15:59:00 0
MHP Genel Başkanı Bahçeli Konuştu, Yasa Görüşmeleri Durduruldu;  Emekliler Umutlandı!

Ak Parti’nin emeklilere % 25 zam verileceği açıklaması ve emeklilerin de bu zamma tepki göstermesinin ardından emekliler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklaması ile umutlandı. Zira, TBMM’de görüşmeleri süren ve dün gece itibariyle meclisten geçmesi beklenen emeklilere yapılacak % 25’lik zammı da içeren Torba Yasa görüşmeleri Bahçeli’nin açıklamasının ardından durduruldu. Bu konuda, Nato Liderler Zirvesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurda dönmesinin beklendiği ve Erdoğan’ın dönmesinin ardından emeklilere yapılacak zammın yeniden görüşülerek makul bir rakamın belirleneceği ve kamuoyuna açıklanacağı belirtildi. 

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA

SON DAKİKA: EK ZAM MI GELİYOR?

Kamu personelleri ile emeklilerin Temmuz ayı maaş zammını içeren kanun teklifi bugün TBMM'de görüşülecekti. Ancak gelen son dakika açıklamasında teklifin dün görüşülmediği, görüşmelerin bugüne ertelendiği bildirildi. Bu açıklama emeklileri umutlandı.

NEDEN ERTELENDİ?

Mecliste dün görüşülmesi beklenen maaş zamlarının bugüne ertelenmesi sonrası bugün uluslararası sözleşmeler ile gündemdeki diğer konuların görüşüleceği aktarıldı. Ertelemenin ise neden olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak, ertelemenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emeklilerle ilgili açıklamasının ardından gelmesi, ertelemede Bahçeli’nin konuşmasının etkili olduğu belirtiliyor. 

KRİTİK AÇIKLAMADAN SONRA ERTELEME

GELDİ: EMEKLİLER UMUTLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün grup toplantısında emeklilerin maaş zammının az olmasına değindi ve şu ifadeleri kullandı: "Memurlarımıza ve emeklilerimize yapılacak zamların da destekçisiyiz. Ekonomik şartlar iyileştikçe, ekonomik toparlanma genişledikçe, ümit ediyorum ki memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yüksek düzeylere ulaşacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi işçinin, memurun, esnafın, emeklinin, çiftçinin, sanayici, müteşebbisin,  bakıma muhtaç her insanımızın şartta arkasındadır.

1 Temmuz 2023 itibarıyla tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında, ilk 6 aylık enflasyon farkına ek olarak yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden kaynaklanan oranla toplam yüzde 17,55’lik zam ve seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapılacaktır.

Gönül isterdi ki, bu maaş yükselişi daha fazla olsun. Ancak bütçe imkanları bellidir, Türkiye ekonomisinin türbülanstan çıkma sürecinin zorlukları ortadadır.

Kamu çalışanlarımızla ilgili gelişmeler böyleyken, sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak açık ve samimi teklifimiz şudur: İlk olarak, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.

İkinci olarak, Perakende Kanununda haksız rekabeti önleyecek değişiklikler yapılması, SGK üst limiti, gelir vergisi dilimleri ve kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler işçi ve işveren yararını dikkate alacak şekilde gözden geçirilmelidir.

Enflasyondaki düşüşe eşzamanlı olarak, işçilerimize ve asgari ücretle geçinen kardeşlerimize yapılan iyileştirmelerle beraber memur ve emeklilerimizin maaşlarının artırılması satın alma gücünü nispeten koruyacaktır" dedi. 

Bu açıklamadan sonra görüşmelerin bugüne ertelenmesi, emekliler için ek bir zam mı gelecek sorusunu akıllara getirdi. Emeklilerin maaş zamlarında nasıl bir artış yapılacağı ise merak konusu. 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °