Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

MHP ve CHP’nin önergeleri artık reddedilmeyecek

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, AK Parti grubunun kendisine gelerek, ‘MHP’li ve CHP’li üyelerin önergelerini reddediyorduk. Artık sizce de uygunsa tüm önergeleri ortak vermek istiyoruz’ dediklerini aktardı.

ISPARTA 10.08.2016 05:37:00 0
MHP ve CHP’nin önergeleri artık reddedilmeyecek
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, katıldığı televizyon programı Birebir’de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları ve sonrasını değerlendirdi. Türkiye’nin bu kötü olaydan sonra örnek bir birlik ve beraberliğe imza atarak bunu tüm dünyaya gösterdiğine değinen Bolat, Meclis’te AK Parti grubunun aldığı önerge kararını da açıkladı. Bolat, artık MHP ve CHP’den gelen önergelerin reddedilmeyeceğini ve önergeleri 3 partinin ortak vereceğini bildirdi.
ŞİMDİ SİYASET VE SİYASİ DÜŞÜNCE ZAMANI DEĞİLDİR
Türkiye’nin 15 Temmuz’dan sonra kazanmış olduğu milli birlik ve beraberliğin ruhunu artık kaybetmeyeceğini vurgulayan Ali Bolat, “Bu olaylar yaşandıktan sonra hemen akabinde Çarşamba günü olağanüstü bir toplantı yaptık. Meclisimizin her köşesini şanlı bayrağımızla donattık. Meclis üyesi arkadaşlarımız, toplantı başladığı anda MHP grubundaki arkadaşlarımız AK Parti grubunun, AK Partili arkadaşlarımız da MHP grubunun içine oturdular. Artık bundan sonra yaşanması gereken tablo bu. Kim hangi siyasi görüşe ve düşünceye sahip olursa olsun söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Şimdi siyaset ve siyasi düşünce zamanı değildir. Önemli olan vatansa arkadaşlarımız da gerisinin teferruat olduğunu göstergesini gözler önüne sermişlerdir. Türkiye’de bu bir ilktir. Türkiye’de ilk kez Isparta İl Genel Meclisimizde yaşanmıştır. Başka bir yerde de yoktur. Bu birlik ve beraberlik aynı şekilde devam edecektir” dedi.
ÖNERGELERİMİZDE DE BİRLİK VE BERABERLİK YAŞIYORUZ
Ağustos ayı toplantıları başladığında AK Parti grubunun önerge konusunda kendisine bir teklifle geldiğini ifade eden Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz daha önceki toplantılarımızda MHP ve CHP’lilerden gelen önergeleri reddediyorduk. Artık başkanım eğer sizin açınızdan da uygunsa Isparta İl Genel Meclisi’ndeki AK Partili, MHP’li ve CHP’li üyeler olarak önergeleri ortak olarak veriyoruz. Sizin de imzanızla bu önergelerimizi meclise sunmak istiyoruz dediler. Önergelerimizde de birlik ve beraberlik yaşıyoruz. Bu da Türkiye’de ilk yaşanan bir olaydır. Bizim meclisimiz bu tür toplumsal olaylara karşı çok duyarlıdır. Biz Türk’üz. Türk’ün Türkiye’den başka gideceği yer yok. Biz birbirimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bize bizden başka kimse sahip çıkmaz, çıkarmazlar. Dolayısıyla kazanmış olduğumuz birlik ve beraberlik duygularımızı ne şartta olursa olsun kaybetmemiz gerektiğine inanıyorum.”
ISPARTA STRATEJİK BİR ÖNEM TAŞIYOR
Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve o gün yaşadıklarını anlatan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, şunları söyledi: “Isparta stratejik bir önem taşıyor. Eğirdir’de komando eğitimi alan askerler Ankara’ya inmiş olsalardı bugün Ankara’nın ve Türkiye’nin durumu çok daha vahim şartlarda olabilirdi. Allah’tan biz erken çok davrandık. Sayın valimiz olaya hemen hakim oldu. Çok dirayetli ve güçlü şekilde olayları hemen bertaraf etti. Jandarma alay komutanımız da büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Isparta’da üst rütbeli askerlerimiz içerisinde bir tek jandarma komutanımız bu ihanet çetesinin emirlerine uymam diyerek mesajı bizlere ve sayın valimize iletti. Kalkışmanın bastırılması kendisi milletimizin yanında olduğunu göstermiştir.
AMA BU ASLA VE ASLA TÜM ORDUMUZA MAL EDİLEMEZ
Kalkışma olayı tüm Silahlı Kuvvetlerimize mal edilemez. Vatansever ve cesur askerlerimizin vermiş olduğu mücadele takdire şayendir. Bizim ordumuz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Peygamber ocağıdır. Maalesef burada vatan hainleri çıkıyor. Ama bu asla ve asla tüm ordumuza mal edilemez. Bir çuval incir içerisinden mutlaka çürükler de çıkacaktır. Peygamber efendimiz her şerde bir hayır arayınız diyor. Bu Türkiye için bir şerdir, bu şer içerisinde Türkiye bu vesile ile hainlerden temizlenmiş oldu.
SAYIN BAHÇELİ’NİN BU HAREKETİNDEN DOLAYI KENDİSİNE MÜTEŞEKKİRİZ
O gün ilk dakikalarda il başkanlığımızın mesaj sisteminden parti üyelerimizin meydanlara sahip çıkması için mesaj çektik. Bu esnada Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapmamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan önce MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, bu hain bir kalkışmadır, bu kalkışmadan yana hükümet ve devletten yana tavrımızı koyuyoruz diye mesaj iletti. Sayın Bahçeli’nin bu hareketinden dolayı kendisine müteşekkir olduğumu, saygılarımı ve hürmetlerimiz iletmek istiyorum. Eğer Sayın Bahçeli o mesajı iletmeseydi ülkücü kardeşlerimiz meydanlara döküldü, belki çıkmayacaklardır.
TÜRKİYE’Yİ BÖLERİZ UMUDUNDALARDI AMA BAŞARAMADILAR
Ülkemizdeki tüm vatandaşlarımız meydanlara doldu taştı. Meydanlarda herkes birbirine kenetlenerek, Cumhurun başına, devletine, vatanına sahip çıkması gerektiğini tüm dünyaya gösterdi. Bizim aziz milletimiz birlik beraberlik, dayanışma, milli benliğini ve milli ruhunu halen kaybetmiştir. Avrupa veya dünyanın Türkiye’ye bakış açısı bugün geldiğimiz noktada internet gençliği, facebook kültürü, twitter kültürü, biz bir şekilde Türklerin değer ve inançlarını sosyal medya hileleri ile böleriz, bunların birbirleriyle olan bağını kopardıktan sonra biz bir şekilde Türkiye’yi de böleriz, istediğimiz her türlü kalkışmayı yapabiliriz umudundalardı. Ama bunu başaramadılar.
TÜRK TOPLUMU OLARAK BİRBİRİMİZE SARILMAK VE SAHİP ÇIKMAK MECBURİYETİNDEYİZ
Türk yenilmez, Türk bölünmez, Türk parçalanmaz, Türk’ün vatanını asla alamazsınız. Biz tüm dünyaya bu mesajı verdik. Biz bu mücadeleyi bin yıldır veriyoruz. Dünya tarihi boyunca 1071’de Malazgirt’te Anadolu’ya girerken verdik. Bu ruhu asla kaybetmeyeceğiz. Yüzyıllar süren mücadelelerden sonra aynen mücadelemiz devam ediyor. Son yaşadığımız kalkışma 1-3 aylık, 10 yıllık bir mesele değil. 40 yıldır hazırlanan bir plan. 40 yılın neticesinde en son noktaya gelmiş ve düğmeye basılmış bir plan. Ama bu planla başarılı olamadılar. Bunun biteceğini de zannetmiyorum. Her dönem nasıl farklı farklı dönemlerde projelerle Türk toplumunu bölmeye, parçalamaya kalkıştılarsa bundan sonra da çalışacaklar. Bizim yapmamız gereken bu kalkışma esnasında meydanlarımıza nasıl sahip çıktık ve kenetlendik ise bundan sonra da Türk toplumu olarak birbirimize sarılmak ve sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.
TEK BEKLENTİLERİ TÜRKİYE VE TAYYİP ERDOĞAN
Balkanlardaki Türk menşeili kardeşlerimizin tek beklentisi Türkiye. Türkiye Cumhuriyetleri içerisinde tek beklenti Türkiye. Arap ve İslam coğrafyasına bakıyorsunuz tek beklentileri Türkiye ve Tayyip Erdoğan. Bütün dünyadaki Müslümanlarımız ve Türkiye Cumhuriyetlerindeki Türk vatandaşlarımızın tek beklentisi Recep Tayyip Erdoğan’ın kanatları altında birleşip, dünyaya bu mesajı vermek.
TÜRKİYE’Yİ ÇOK KOLAY YIKAMAYACAKLARININ MESAJINI VERDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM
Biz birlik ve beraberliğimizi kaybetmeyeceğiz. Bu kenetlenmemiz inşallah çözülemeyecek. Görebildiğim kadarıyla meydanlarda çocukların bir elinde Rabia diğer elinde bozkurt işareti. Biz artık biriz ve beraberiz. Bunu tüm dünyaya gösterdik. Artık bundan sonra Türkiye’yi çok kolay yıkamayacaklarının mesajını verdiğimizi düşünüyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °