Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

MHP’nin son ferdi kalıncaya kadar ilk 4 madde değişmeyecektir

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ‘Yeni Anayasa’da laiklik olmamalı’ diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sert çıktı.

SİYASET 30.04.2016 06:05:00 0
MHP’nin son ferdi kalıncaya kadar ilk 4 madde değişmeyecektir
CHP’nin yanı sıra bir diğer muhalefet partisi MHP’nin Isparta İl Başkanı İsa Yalçın’da ‘laiklik’ üzerinden yapılan tartışmalara katıldı. Devletin kurucu felsefesini oluşturan laikliğin değiştirilemez bir madde olduğunu kaydeden Yalçın, “İlk 4 madde ülkemizin adı ve soyadıdır” dedi.
TBMM BAŞKANININ BU LAFI SÖYLEMESİ HAKİKATEN ÇOK İLGİNÇTİR
Anayasada değiştirilmez maddelerin güvencesinin TBMM ve bunun teminatının da  TBMM Başkanı olduğuna dikkat çeken MHP İl Başkanı İsa Yalçın, şöyle konuştu:  Bu kadar bu olayın içerisinde etkin bir şekilde, bizi savunması için görevli olan TBMM Başkanının bu lafı söylemesi hakikaten çok ilginçtir. Bunun iyi düşünülmesi gerekir.
MHP’NİN SON FERDİ KALINCAYA KADAR KESİNLİKLE DEĞİŞMEYECEKTİR
Türkiye’de canı isteyenin istediği gibi laiklik ya da laiklik karşıtı propagandaları yapmamaları gerekir. Devletimizin önemli bir maddesidir. Hükümet ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da bu konuyu telafi edecek cümlelerin kurulması yetmez, bu olayın kapatılmaması gerekir. Bence TBMM Başkanının o günkü konuşmasını ‘yanlış anlaşıldım’ şeklinde düzeltmek yerine neden böyle düşündüğünü ortaya koyması gerekir. Türkiye’nin demokratik, sivil ve çoğulcu bir anayasaya ihtiyacı vardır. Ama ne tür değişiklikler yapılırsa yapılsın bu ilk 4 maddedeki hassasiyet MHP’nin son ferdi kalıncaya kadar kesinlikle değişmeyecektir.
ANAYASANIN İLK 4 MADDESİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN ADI VE SOYADIDIR
Anayasanın teminatı TBMM, onun güvencesi ve takipçisi olan Meclis Başkanı görevini yapmazsa da bu millet görevini yapar.   Anayasanın ilk 4 maddesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin adı ve soyadıdır. Biz sonuna kadar da bunun takipçisiyiz.”

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °