Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mevcut vekillerin durumu ne olacak?

Mevcut vekillerin durumu ne olacak?

SİYASET 3.05.2018 10:01:00 0
Mevcut vekillerin durumu ne olacak?
Mevcut vekillerin durumu ne olacak?
24 Haziran seçimleri için tüm partilerde aday adayları kendilerini tanıtmak için çalışmalara başladı. Hem partiler hem de vatandaş açısından bakıldığında en çok merak edilen konu ise mevcut vekillerin milletvekili aday listelerinde yer alıp almayacağı. Isparta’nın dört mevcut milletvekilinde en az ikisinin Isparta milletvekili aday liselerinde yer almayacağına kesin gözü ile bakılıyor.
SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (AK Parti)
AK Parti Isparta Milletvekili, aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan Süreyya Sadi Bilgiç’in, AK Partinin 3 dönem kuralını esnetmesi halinde listenin yine birinci sırasında yer alacağına kesin gözü ile bakılıyor. Mevcut vekiller arasında hem Isparta kamuoyunda hem de AK Parti içinde en çok ilgi gören milletvekilinin Süreyya Sadi Bilgiç olduğu konuşuluyor.
SAİD YÜCE (AK Parti)
AK Parti’nin Isparta’daki diğer bir milletvekili Sadi Yüce 1 Kasım seçimlerinde sürpriz bir şekilde Isparta milletvekili aday listesinde görülen Said Yüce aday adaylığına yer tercihi yapmadan başvurdu. Yüce kendi açıklamasında da ‘kendisi ile ilgili takdirin Cumhurbaşkanında olduğunu söylemişti.  Said Yüce’nin bu dönem Isparta yerine başka bir ilden aday gösterilebileceği belirtiliyor.
NURİ OKUTAN (İYİ Parti)
1 Kasım seçimlerinde MHP’den milletvekili seçilen fakat daha sonra İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yer alan Nuri Okutan’ın, kardeşi Ramazan Okutan’ın da İYİ Parti Isparta milletvekili aday adayları arasında olması nedeniyle, Nuri Okutan’ın bu dönem Isparta dışında bir ilden aday gösterileceğine kesin gözü ile bakılıyor. Okutan’ın valilik yaptığı illerden birinden aday gösterilebileceği belirtiliyor.
İRFAN BAKIR (CHP)  
CHP’den Isparta milletvekili olan İrfan Bakır, hem Isparta kamuoyu, hem de kendi partisi içinde en çok eleştiri alan milletvekili. İrfan Bakır’ın 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra aradan geçen yaklaşık üç yıllık süreçte çok fazla göz önünde olmaması nedeniyle, milletvekili aday listesinde yer almasının hem parti içinden hem de kamuoyundan tepki alacağı konuşuluyor. kaynak: Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °