Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Meteoroloji’den Isparta İçin Kritik; Şiddetli Fırtına Ve Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteoroloji’den Isparta İçin Kritik; Şiddetli Fırtına Ve Sağanak Yağış Uyarısı!

ISPARTA 11.12.2020 21:51:00 0
Meteoroloji’den Isparta İçin Kritik; 
Şiddetli Fırtına 
Ve Sağanak Yağış 
Uyarısı!
Meteoroloji Antalya 4. Bölge Müdürlüğü’nden dün akşam saatleri itibariyle Isparta merkez ve ilçeleri ile birlikte Antalya ve Burdur illerinin tamamı için şiddetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Batı Akdeniz Bölgesinde çevrelerinde şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
 
Meteoroloji Antalya 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre dün akşam saatleri itibariyle Isparta başta olmak üzere Akdeniz Bölgesinin Batısında şiddetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Öte yandan Isparta, Antalya ve Burdur çevrelerinde şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.
HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK
Hava sıcaklılarının da fırtına ve yağışa orantılı olarak bu üç ilde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle batı ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden sonra Marmara’nın kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.
TEDBİRLİ VE DİKKATLİ OLUN!
Yağışların, gece saatlerinde Isparta çevreleri ile Antalya’nın kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.
 
 

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °