Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Meslek Liselerinde üretim dönemi

Meslek Liselerinde üretim dönemi

EĞİTİM 23.03.2019 06:35:00 0
Meslek Liselerinde üretim dönemi
Meslek Liselerinin daha kalifiye eleman yetiştirmesine yönelik çalışmalar devam ederken şimdi de üretimin içinde yer almaları hedefleniyor. Daha önce sabun ve temizlik maddesi gibi üretimler yapan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu konuda bir örnek oluşturmak için döner sermaye işletmesi kurmayı hedefliyor.
Isparta’da mesleki eğitimin parlayan yıldızı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin pratikte öğrenerek yetişmesi için üretim ve pazarlamaya yönelik çalışmalar planlıyor. Bu noktada döner sermaye işletmesi kurmayı hedefleyen TOBB Meslek Lisesi müdürü Yaşar Akbay,  Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, MÜSİAD Şube Başkanı Alattin Erkoç ve MÜSİAD yöneticisi işadamlarına okul bünyesinde yapılan çalışmaları yerinde gösterdi. MÜSİAD Şube Başkanı Alattin Erkoç, bugüne kadar yapılan çalışmaların kendilerini çok sevindirdiğini söyleyerek “bizde işyerlerimize eleman alırken alanında tecrübe sahibi kişileri arıyoruz. Sizin öğrencilere bu tecrübeyi eğitim sürecinde vermeniz çok bize de katkı sağlayacak” dedi.
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha önce okulun kimya bölümü öğrencileri tarafından sabun, sıvı sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu gibi ürünlerin üretimini artırarak döner sermaye işletmesi ile pazarlamayı hedefliyor. Konu ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaları incelemek için okulu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, MÜSİAD Şube Başkanı Alattin Erkoç ve MÜSİAD yöneticisi işadamlarına Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Bakanı Mehmet Boyacı da eşlik etti.
ÖĞRENCİLER PARA KAZANACAK
Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım meslek liselerinin üretime katılmasının büyük önem taşıdığını belirterek “okul bünyesinde üretime başlayan meslek lisesi öğrencisi yarın mezun olduğunda aranan statüde eleman olur. Ayrıca döner sermaye işletmesi ile üretilen ürünlerin satışından öğrencilerde para kazanır ve bu nedenle meslek liseleri daha fazla tercih edilir okullar olur” dedi.
İLK ÜRETİMLER BEĞENİ TOPLADI
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul müdürü Yaşar Akbay kimya bölümü öğrencilerinin geçen yıl çeşitli sabunlar ürettikleri ve bunların çok beğenildiğini belirterek “öğrencilerimizin ürettiği %100 doğal sabunlar büyük ilgi gördü. Ayrıca bu yılbaşında sıvı, sabun, yüzey temizleyici, camsil ve çamaşır suyu gibi temizlik maddeleri ürettiler. Geçen yıl bölgemizdeki bazı yağ bitkilerinden yağ çıkarma çalışmaları yaptılar” dedi.
MÜSİAD’DAN DESTEK
MÜSİAD Şube Başkanı Alattin Erkoç ise yetişmiş elemanların iş dünyasına büyük katkı sunacağını söyleyerek “piyasada eleman ararken bizde işi öğrenmiş, tecrübeli eleman arıyoruz. Sizlerin okulda bu tecrübeyi vermeniz bizlere de katkı olacak. Kurulacak döner sermaye işletmesine bizde piyasada talep edilen ve ekonomik değeri yüksek olan ürünleri bildirerek, bunların üretilmesini isteyebiliriz. Bu ürünlerin satış ve pazarlamasına da destek sağlarız” şeklinde konuştu.  
ÖĞRENCİLERİN YURT SORUNU YOK
Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı ise Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’na teşekkür ederek “sanayi sitemiz içindeki okulumuzu tercih edecek öğrencilerin bir yurt sorunları kalmadı. Sayın valimize bu konudaki destekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. İlimiz genelinden en başarılı öğrenciler, köylerimizdeki öğrenciler okulumuzu rahatlıkla tercih edebilirler” dedi.

Anahtar Kelimeler: dönemi ?retim liselerinde meslek
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °