Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Mescid-İ Aksa’yı Savunmak 2 Bin Müslümana Kalmamalıydı

Mescid-İ Aksa’yı Savunmak 2 Bin Müslümana Kalmamalıydı

GÜNDEM 8.04.2023 19:33:00 0
Mescid-İ Aksa’yı Savunmak  2 Bin Müslümana Kalmamalıydı

İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısı ile ilgili Filistinli Gazeteci Mohammed Abu Taqiya, “Dünyada 2 milyar Müslüman yaşıyorken Mescid-i Aksa’yı savunmak 2 bin Müslümana kalmamalıydı” ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail güçleri işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Kıble Mescidi ‘ne sığınan Filistinlilere ses bombası ve kauçuk kaplı mermi ile saldıran Siyonist İsrail güçleri, çok sayıda kişiyi yaraladı. İsrail polisleri, Aksa’da sabah namazının kılınmasının ardından tekbir getirerek İsrail’i protesto eden gruplara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti, buradaki kişileri copla darp etti. 

İsrail güçleri, müdahale ettiği gruptan birçok kişi gözaltına aldı. Bu gece, Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi ‘ne sığınmıştı.

Mescid-i Aksa’da yaşanan olayları değerlendiren Filistinli Gazeteci Mohammed Abu Taqiya, “İşgalci İsrail son 3 yıldır her ramazan ayında Müslümanların yaşadığı birlikteliğini engellemek rahat bir şekilde ibadet etmelerine engellemek için bu saldırıları yapıyorlar” dedi.

KENDİ KUTSALLARINI 

YAŞAMAK İÇİN SALDIRIYORLAR

Yahudilerce kutsal Pesah Bayramı nedeniyle Müslümanlara saldırdığını belirten Taqiya, “İşgalci İsrail’in bayramı ile Müslümanların ramazan ayı birbirine denk geliyor. İşgalci güçler kendi bayramların yaşamak adına Müslümanların Ramazan ayında ibadet etmesine toplu şekilde iftar etmelerinden rahatsızlık duyuyor ve bunun için saldırıyorlar. Son 3 yıldır her Yahudiler ile Ramazan ayının denk gelmesinden dolayı bu saldırıları gerçekleştiriyorlar. Kendi ibadetlerini yaşamak için Müslümanlara eziyet ediyorlar Filistinliler zor durumda” diye konuştu

FİLİSTİNLİLER TÜM 

MÜSLÜMAN ÂLEMİ İÇİN DİRENİYOR

Filistin’de yaşayan Müslümanların zor durumda olduklarını belirten Filistin de yaşanan direnişin tüm İslam âlemini temsil ettiğini belirten Taqiya, “İşgalci İsrail son 3 Ramazandır Müslümanlara ramazan ayını zehir ediyor. Müslümanların ramazan sevincini yaşamasına izin vermiyor. Bunu kendi dinleri kendi kutsalları için yapıyor. Son zamanlarda İsrail’de yaşanan protestolar netçisinde Filistin’e saldırmak orada yaşayan Müslümanlara eziyet etmek yaşadığımız topraklardan bizi söküp atmaya çalışmak açıkça bir politika olarak işleniyor. Bu durum karşısında tüm Müslümanlar ve insanlar sessiz. Müslüman nüfuzunun 2 milyarı açtığı dünya da Filistin’i savunmak Mescid-i Aksa’yı muhafaza etmek 2 bin insana kalmamalıydı. Tüm İslam âlemi Filistin’e yardım etmeli orda işgale karşı direnen gençlere mücahitlere desteğini hissettirmeli. İsrail’in asıl hedefi Müslümanlara Mescid-i Aksa’yı bir turistik ziyaret bölgesi olarak kabul ettirmek Mescid- i Aksa ve çevresinde hiçbir Müslüman bırakmak sonra Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine sözde kendi mabetlerini inşa etmek istiyorlar biz Müslümanlar olarak buna müsaade etmeliyiz tüm Müslümanlar Filistinli kardeşlerine desteklerine göstermeli” ifadelerini kullandı

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Başgül ise, “İsrail ile Türkiye’nin ilişkilerinin gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken İslam âlemi ve mazlum tüm coğrafya her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor. Yönümüzü nereye dönsek bir yakarış, bir feryat yüreklerimizi sızlatıyor. Atılması gereken adımlar ne kadar gecikse vebali bir o kadar büyüyor. Haremimiz olan Mescidi Aksa her gün terörist İsrailliler tarafından basılıyor, Müslümanların izzetleri çiğnenmeye devam ediyor. Terörist İsrail’in işgalleri sebebiyle Müslüman yurdu her gün kan ağlıyor. Yıllardır süregelen zulümler devam ederken, Terörist İsrail’in ilişkiler gözden geçirilmeli” şeklinde konuştu

İSRAİL ANCAK

GÜÇTEN ANLAR

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Başkanı Başgül, sözlerini şöyle tamamladı: “Terörist İsrail saldırılarında binlerce Filistinli kardeşimiz ilk Kıblegahımız olan Mescid-i Aksa’yı canlarıyla, kanlarıyla savunurlarken yaralandılar ve şehit oldular. Yaralandılar ama davalarından, inançlarından, Allah’ın yolunda cihatlarından vazgeçmediler. Mücahedelerinde; Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden göğüslerini siper ettiler. Siyonist İsrail ise sistemli bir şekilde hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye devam etmekte. Siyonist İsrail, ilk mescidimiz, mukaddesimiz, binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme sahip Mescid-i Aksa'yı yakıp yıkmaktan geri durmamakta, ibadetlerini yerine getiren Filistinli kardeşlerimize haince saldırmakta, işgalci sivil siyonistler Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürmekte.

Siyonist İsrail’in attığı her adımı takip edeceğiz ve anında gereken tepkiyi göstereceğiz. Biz terörist İsrail’in fırsatını bulduğunda, bu coğrafyayı ateşe vermekten, insanları sömürmekten, köle yapmaktan ya da öldürmekten çekinmeyeceğini biliyoruz. Terör örgütü İsrail de şunu bilsin ki biz de ne ölmekten ne de öldürülmekten korkmuyoruz ve terörist İsrail’e yaptığı her küstahlığın, şımarıklığın hesabını soracağız’ ‘’Terör örgütü İsrail, Müslümanların gücünü görecek ve cehenneme sürülecektir. Cenab-ı Allah, Filistinli kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Özgür Mescid-i Aksa ve Filistin için direniş gösteren kardeşlerimize güç ve kuvvet versin. Allah burada toplanan, şehit kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazında ellerini semaya açan, dualarıyla kardeşlerimizin yanında olduğunu gösteren inanmış topluluğa, Özgür Mescid-i Aksa'da omuz omuza namaz kılmayı nasip etsin. Özgür Filistin topraklarında kardeşlerimizle beraber bir arada olmayı nasip etsin. Yaptığımız dualar tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olsun.”

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °