Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

'Merkezden alınan emirle yönetim atamadık'

'Merkezden alınan emirle yönetim atamadık'

SİYASET 14.12.2017 07:21:00 0
CHP’de yeni seçilen Merkez İlçe Başkanı Kamil Cem Erdal’a devir teslim töreni yapıldı. Törende konuşan CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy AK Parti ve MHP’yi demokratik olmadıkları gerekçesi ile eleştirerek “Gururluyuz çünkü bazı partilerin yaptığı gibi merkezden alınan emirle yönetim atamadık. Demokratik kurallar çerçevesinde, tatlı bir rekabet ortamında yeni merkez ilçe yönetimimiz oluşturduk. AK Parti ve MHP’nin yaptıkları kongreleri gördük. Demokratik bir yarış olmadan birileri dikte etti. İl ve ilçe başkanlarını seçtiler. Bizim bu noktada göğsümüz kabarık” dedi.
Cumhuriyet Halk Patisinde yeni seçilen Merkez ilçe yönetimi için dün devir teslim töreni yapıldı. Devir teslim töreninde konuşan CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, “Gururluyuz çünkü bazı partilerin yaptığı gibi merkezden alınan emirle yönetim atamadık. Demokratik kurallar çerçevesinde, tatlı bir rekabet ortamında yeni merkez ilçe yönetimimiz oluşturduk. Buda CHP’nin diğer partilerden farkını açıkça ortaya koymaktadır. Biz geçmiş yönetimimize yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Yeni göreve gelen arkadaşlarımızdan da parti bayrağını daha yukarı taşıyacak çalışmalar yapmalarını bekliyoruz. AK Parti ve MHP’nin yaptıkları kongreleri gördük. Demokratik bir yarış olmadan birileri dikte etti. İl ve ilçe başkanlarını seçtiler. Bizim bu noktada göğsümüz kabarık.  Zorlu bir sürece giriyoruz. 2018-2019 yıllarında zorlu bir mücadele süreci geçireceğiz. Bu noktada yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
CHP eski Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü, “CHP Merkez İlçe olarak geçtiğimiz süreçte önemli görevler yaptık. Bu görevlerde mutlaka iyi yaptıklarımız olduğu gibi eksik yaptığımız işlerde olmuştur. Fakat bu noktada bir şeyi çok iyi başardık. Merkez ilçenin 36. Genel kurulunun canlı ve yeni insanlarla yapılması için iki genç arkadaşımız aday oldu. Bu süreçte seçilen Kamil Cem Erdal arkadaşımıza bayrağı teslim etmekten gurur duyuyorum” diyerek yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diledi.
Devir teslim töreninde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl tarafından genel merkez adına gönderilen tebrik mesajı okundu.
YENİ BAŞKANDAN BİRLİK MESAJLARI
CHP Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Kamil Cem Erdal, genel kurul sürecinin kaybedeni olmayan bir bayrak yarışı olduğunu söyleyerek “Bizler farklılıklarımıza rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe yürüyen insanlarız. Bugünden itibaren merkez ilçe yönetimi olarak bu aileyi daha da büyütmek ve bağları güçlendirmek birinci önceliğimiz olacaktır” dedi.
CHP’nin yeni Merkez İlçe Başkanı Kamil Cem Erdal, demokratik bir süreç ile göreve geldiklerini belirterek “Geçtiğimiz hafta merkez ilçemizin 36. Genel kurulunu bayram havasında tamamladık. Demokratik bir sürecin nasıl işlediğini bir kez daha göstermiş olduk. En önemlisi de bu sürecin kaybedeni olmayan bir bayrak yarışı olduğunu her zaman söyledik. İçimizde farklı düşüncelere sahip insanların bizim zenginliğimiz olduğunun bilincindeyiz. Bizler itaat eden, biat eden değil düşüncelerini özgürce söyleyen bir topluluğuz. Bizler farklılıklarımıza rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe yürüyen insanlarız. Bizler CHP ailesinin birbirinden kopmayan bireyleriyiz. Bugünden itibaren merkez ilçe yönetimi olarak bu aileyi daha da büyütmek ve bağları güçlendirmek birinci önceliğimiz olacaktır. Halkımızla bütünleşerek, onları dinleyerek, sorunlarına çözüm üreterek ilerlememiz gerekiyor. Eğer iktidara gelmek istiyorsak dokunmadığımız bireyin topluluğun olmaması gerektiğinin farkındayız. Geçen dönem görev yapan merkez ilçe yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada beraber hareket edeceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.             
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °