Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Merkez Yazısöğüt Köyünde Ağıl Yandı: Onlarca Hayvan Telef Oldu

Merkez Yazısöğüt Köyünde Ağıl Yandı: Onlarca Hayvan Telef Oldu

ISPARTA 1.04.2022 14:52:00 0
Merkez Yazısöğüt Köyünde Ağıl Yandı: 
Onlarca 
Hayvan 
Telef Oldu
HABER: Yunus ÖZLER
Merkeze bağlı Yazısöğüt Köyünde meydana gelen bir ağıl yangınında, içeride bulunan çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu. Ağılın sahibi Hasan Yavuz 50 bin lira zararımız var, perişan haldeyiz” sözleriyle çaresizliğini ortaya koyarak yardım beklediklerini söyledi.
 
Olay, bugün öğle saatlerinde merkeze bağlı Yazısöğüt Köyü Hayvan Pazarı arkasındaki arazide meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, hayvancılıkla uğraşan Hasan Yavuz’a ait ağılda yangın çıktı. Hasan Yavuz’un eşi Durkadın Yavuz’un çevredi çöpleri temizleyerek yakması ile çevreye sıçrayan kıvılcımların ağıla sıçraması sonucu çıktığı belirtilen yangında onlarca koyunun da yanarak telef olduğu bildirildi.
YAKILAN ATEŞ
AĞILA SIÇRADI
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaklaşık yarım saat boyunca devam eden yangında içeride bulunan 150 küçükbaş hayvan alevlerin ortasında kaldı. İlk yardıma komşuların koştuğu olayda, mahsur kalan hayvanların bir kısmı kurtarıldı. İçeride kalan yaklaşık 20 dolayında küçükbaş hayvan ise yanarak can verdi. Ağıl ve müştemilatın olduğu ağıl tamamen yanarken hayvanların sahibi Hasan Yavuz ve Durkadın Yavuz çifti büyük üzüntü yaşadı.
YAVUZ; “PERİŞAN
HALDEYİZ”
Yanan ağılın önünde çaresizce bekleyen Hasan Yavuz, ve eşi Durkadın Yavuz çaresizliğini dile getirdi. Ağıllarında bulunan malzemelerin ve 20 küçükbaş hayvanının tamamen kül olduğunu, bir miktar hayvanının da kısmen yandığını belirten Hasan Yavuz; “Ağılımızda 150 küçükbaş hayvanımız vardı. Yaklaşık 20’si telef oldu. Bunun yanı sıra hayvanlara verdiğimiz samanlarımız, arpalarımız, yemlerimiz, mesanelerimiz hepsi kül oldu gitti. Bittik yani, 50 bin lira kadar zararımız var. Perişan haldeyiz. Yetkililerden bu konuda yardım ve destek bekliyoruz” dedi.



Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °