Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Merkez köyü ama bir aydır iletişim yok

Merkez köyü ama bir aydır iletişim yok

ISPARTA 14.04.2017 11:47:00 0
Merkez köyü ama bir aydır iletişim yok
Gülses Gazetesi'nin özel haberidir...

Isparta’da merkeze bağlı Darıderesi köyünde bir aydan fazla süredir telefon hatlarının kopuk olması nedeniyle iletişim yok. Darıderesi Muhtarı Hayri Aydın köyde cep telefonu hatlarının da çekmediğini söyleyerek, Vali Şehmus Günaydın’ın görüşmeler yaparak sadece bir cep telefonu firmasının köyün belli bölgelerinde çekecek şekilde düzenleme yaptığını söyledi.
 
Isparta il merkezine bağlı ve 12 kilometre uzaklıkta bulunan Darıderesi köyünde bir aydan uzun süredir kopuk olan telefon hatları şikayet konusu oldu. Telekom hatlarının kopuk olması ve köyde cep telefonlarının da çekmemesi nedeniyle köyün dış dünya ile iletişimi tamamen kesildi. Darıderesi köyü muhtarı Hayri Aydın hatların yapılması için defalarca başvuru yaptıklarını söyleyerek “en son valimizin araya girmesi ile bir cep telefonu firmasının hatları köyün belli bölümlerinde çekmeye başladı. Ama genel anlamda halen iletişim kopuk” dedi.
GÖLET İNŞAATININ YAPAN FİRMANIN SORUMLULUĞUNDA
Darıderesinde devam eden gölet inşaatı nedeniyle telefon hatlarının daha öncede birkaç defa koptuğunu söyleyen muhtar Aydın, “Telekom önceki hat kopukluklarını onardı. Fakat son olarak iki ay kadar önce telefon hattı yine koptu. Düzeltilmesini istediğimizde baraj inşaatını yapan firmanın ihale sözleşmesinde telefon hatlarının yer altına alınması işinin de olduğunu söylediler. Bu nedenle yeniden hat tamiri yapılmadı” dedi.
REFERANDUM GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE Mİ?
Gölet inşaatını yapan firma yetkililerinin ise Orman Bölge Müdürlüğünün telefon hatlarının yer altından geçirilmesine izin vermediğini gerekçe göstererek hat döşemekten kaçındığı iddia edildi. Türk Telekom yetkilileri, Orman Bölgenin hat geçişine izin verdiği ve müteahhidin hattı yer altına alması gerektiği belirtiyor.  Darıderesinde iletişimin kesik olması 16 Nisanda yapılacak halk oylamasının güvenliğini de tehlikeye atıyor. Zira olası bir sıkıntıda iletişim olmayan köyden güvenlik güçlerine nasıl ulaşılacağı ve seçim sandığının il merkezine nakli yapılırken oluşabilecek sorunlar gibi soru işaretleri kafaları karıştırıyor.  

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °