Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Memur – Sen ve Eğitim Bir – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Isparta’dan Türkiye’ye Seslendi; Bizi Hedefimizden Kimse Saptıramaz

Memur – Sen ve Eğitim Bir – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Isparta’dan Türkiye’ye Seslendi; Bizi Hedefimizden Kimse Saptıramaz

ISPARTA 2.03.2024 17:07:00 0
Memur – Sen ve Eğitim Bir – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Isparta’dan Türkiye’ye Seslendi;  Bizi Hedefimizden  Kimse Saptıramaz

HABER: Yunus ÖZLER 

Memur – Sen ve Eğitim Bir – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gerekse Sendika olarak kendilerinin her zaman emin adımlarla ilerleyerek yoluna devam edeceğini belirterek; “Bizi, gerek içerde gerekse dışarda hiçbir güç yolumuzdan engelleyemeyecektir” dedi. 

Eğitim Bir – Sen ve Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Isparta ile birlikte 7 ilin katıldığı ‘Eğitim Bir – Sen Teşkilat 7. Dönem 14. Bölge 1. Eğitim Programı’ Toplantısı’na katılmak üzere bugün Isparta’ya geldi. 

SÜLEYMAN DEMİREL KONGRE 

MERKEZİNDE BÖLGE TOPLANTISI 

Bugün saat 08.30’da Süleyman Demirel Kongre Merkezinde kahvaltı ile başlayan programa; Eğitim Bir – Sen ve Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Memur – Sen ve Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Eğitim Bir – Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Memur – Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Eğitim Bir – Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Necla Doğan, Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarkan Zengin, Halit Ortaköy, Ahmet Günenç, Ayyüce Şahin, Ahmet Sefa Pulat, Safa İskender, Ekrem Gege ve Mahfuz Yalçınkaya, Isparta Memur – Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları, Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetimleri, Eğitim Bir – Sen Isparta İlçe Temsilcileri, İşyeri Temsilcileri, Eğitim Bir – Sen Antalya, Denizli, Burdur, Uşak, Aydın, Afyonkarahisar Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan programın açılış konuşmasını Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç yaptı. Kılınoç’ın konuşmasının ardından Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hayrettin Tuncay, Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz Isparta’daki Bölge Toplantısının içeriği hakkında açıklamalarda bulundu. 

BAŞDEĞİRMEN; “BELEDİYE OLARAK 

EĞİTİME ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYORUZ” 

Daha sonra kürsüye Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen geldi. Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Şehirlerde eğitimle alakalı belediyelerin çok önemli katkıları olması gerektiğini biliyoruz. Biz de Belediye olarak bu konuda eğitime önemli katkılar sunuyoruz. Eğitime katkı vermek için en üst seviyede gayret gösteriyoruz. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı en üst seviyede yetiştirirken bizler de onun altyapısını hazırlayabilmemiz lazım. Hafta içerisinde 2 tane okulumuza kazandırdığımız kapalı spor salonunu açtık. Normalde belediyenin böyle bir hizmeti yok. Ama Gençlik ve Spor Bakanımızdan Isparta için 3 kapalı spor salonu istedik. Birisini kendi tesisimize yaptık, ikisini de okullarımıza hediye ettik. Göreve geldiğimizde bir kütüphane vardı. 500 kişilik kütüphaneyi IBKM’de yaptık. 3 tane daha kütüphane açıyoruz. Bunları Davraz, Vatan ve Akkent Mahallelerinde açıyoruz. Buralar şehre uzak bölgeler. 

“BEBEK VE ÇOCUK KÜTÜPHANESİNİN

 TÜRKİYEDE ÖRNEĞİ YOK”

Türkiye’de örneği az olan Bebek ve Çocuk Kütüphanesini bitirmek üzereyiz. 0-10 yaş arası çocuklarımızın eğitim alabileceği bir kütüphane oluyor. 6 ay sonra kütüphaneyi hizmete açacağız. 80 bin üniversite, 80 bin de ortaöğretim öğrencimiz var. Mevcut otogar bölgesine Şehir Kütüphanesi Öğrenci Yaşam Merkezi projemizi hazırladık. Spor alanında semt sahaları, spor kompleksleri yaptık. Çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından kurtarmak için spor tesislerimizi artırıyoruz” ifadelerinde bulundu. Isparta Belediyesi’nde çalışan memurlarla ilgili Bem-Bir-Sen Isparta Şubesi ile sosyal denge tazminatı imzaladıklarını hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “Sendika başkanımız İlkay Beyin talebini yerine getirerek memurlarımıza sosyal denge tazminatının en üst seviyesini verdik” dedi. 

YALÇIN; “GAZZE’DE KATLİAM YAPAN İSRAİL 

EN AĞIR ŞEKİLDE YARGILANMALIDIR” 

Bölge Toplantısının protokol konuşmaları bölümünde kürsüye son olarak Memur – Sen ve Eğitim Bir – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın geldi. Genel Başkan Yalçın da konuşmasında; “Tüm dünya olduğu gibi hepimiz şahidiz ki, bugün Gazze'de yaşananların, 28 Şubat'ta bu ülkenin başına çorap örenlerle bir bağlantısı var. İkisi de Siyonizm planının bir sonucu, bir neticesiydi. İsrail Gazze'de 100 yılın katliamı yapıyor ve en ağır şekilde yargılanmalıdır. Herkesce malumdur ki, İsrail'in, "Büyük İsrail" kurma hedefi var. Bugün yaşadığımız durum, Siyonizm'in büyük İsrail hedefiyle coğrafyayı yakıp kavurmasıdır. Siyonistler, şu an hedeflerini 100 yılda gerçekleştirilememiş olmanın verdiği acıyla oradaki çocukları, kadınları, yaşlıları ve savunmasız insanları katlederek 100 yılın soykırımına imza atıyor.

“FİLİSTEN ENİNDE SONUNDA 

ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAKTIR” 

Bizler Memur – Sen olarak; Gazze meselesini Türkiye'nin bağımsızlığından, Türkiye'nin bağımsızlığını da Gazze'den ve coğrafyadan ayrı düşünmüyoruz. Gazze konusunda teşkilat olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye'nin tamamında, illerdeki dayanışma çadırlarından tutun da kortejlere, eylemlere, gündem oluşturma ve sosyal medya hareketlerine varana kadar tüm süreçlerin içerisinde aktör olan bir teşkilat olarak davamızın peşindeyiz. İnanıyorum ve ümit ediyorum Gazze bir gün özgürlüğüne kavuşacaktır. 

“MEMUR – SEN OLARAK DÜNYANIN NERESİNDE BİR MAZLUM COĞRAFYA 

VARSA ONUNLA İLGİLİ HASSASİYET ORTAYA KOYMAKTAN ÇEKİNMEDİK”

Onlar istediği kadar oradaki çocukları öldürsünler. Firavun da sarayının sarsılmaması için tüm çocukları, tüm bebekleri öldürme konusunda adamlarını seferber etmişti ama bir Musa kaldı ve firavunun tahtını yerle bir etti. Onun için Gazzeli çocuklar onların tahtını sarsacaktır. Bu konuda sonuna kadar inanıyor ve iman ediyoruz. Zulüm hiçbir zaman abad olmadı ve sonunda berbat oldu. Onlarda berbat olacaklar, amaçlarına ulaşamayacaklar. Gazze meselesinde nerede durduğumuz çok önemlidir. Bizler Memur – Sen olarak dünyanın neresinde bir mazlum coğrafya varsa onunla ilgili hassasiyet ortaya koymaktan çekinmedik” dedi. 

“ŞÜKRÜ BAŞKANIMIZA EĞİTİME YAPTIĞI 

HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasının devamında, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in hizmetlerini duyduğunu, bu hizmetlerin yapılmış olmasından dolayı gururlandığını ve onurlandığını belirterek; “Başkanımız 0-10 yaş arası bebek ve çocukları da düşünerek kütüphane yapacak. Spor tesisleri, yapılan çalışmalar, bu nesle dokunmak, bu nesle faydalı olmak, geleceğe yönelik yatırım yapmak, hizmet, sosyal ve kültürel belediyecilik olarak kodlanırsa Belediye Başkanımızın yaptığı gibi güzel hizmetler ortaya çıkıyor. Eğitimin, eğitimcilerin işini kolaylaştıran, bize yol arkadaşlığı yapan bu güzel yatırımlar için Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bem-Bir-Sen’imizle sosyal denge sözleşmesini tabandan değil tavandan yaparak emekçinin yanında duran, emek mücadelesini kucaklayan bir belediye başkanı olduğu için özellikle teşekkür ediyorum. Başkanım Rabbim işini kolay kılsın, başarınızı devam ettirsin, hizmet alanınızı genişletsin. 

“ISPARTA’NIN KONU EĞİTİMSE GERİSİ 

TEFERRUATTIR DİYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR” 

Devamlı yanımızda sizi görmek bizi de memnun etti. Teşkilatımız içeri girerken ‘Başkanım kitap temininde zorlanıyoruz ama belediye başkanımız elimizi rahatlatıyor, ne zaman eğitimle ilgili bir konu götürsek belediye başkanımız söz konusu eğitimse gerisi teferruattır diyen bir yaklaşımla yanımızda duruyor’ dediler. Bu açıdan başkanımıza teşekkür ediyorum. Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışan bu yaklaşımı son derece önemsiyor ve Allah razı olsun diyorum” dedi. 

GÜL VE HALI HEDİYESİ 

Bölge Toplantısının protokol konuşmalarının sonunda ise; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a günün anısına gül tablosu ve gül ürünlerinden oluşan bir set hediye etti. Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç ise Genel Başkan Ali Yalçın’a üzerinde ismi yazılan Minyatür Halı hediye etti. Hediye takdiminin ardından Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Konya’ya gitmek üzere, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de diğer programlarına katılmak üzere toplantıdan ayrıldılar. 

EĞİTİM BİR – SEN’İN TARİHİNİN ANLATTI 

Bölge Toplantısı daha sonra eğitim programlarıyla devam etti ve Halit Ortaköy – Sendikal Tarih ve Eğitim Bir – Sen Tarihi konusunda, Avukat Ahmet Günenç Örneklerle Kamu Görevlileri Sendikacılığı ve Sendikacılık Kazanımları konusunda, Tarkan Zengin Sendikacılığın Temel Kavramları ve Toplu Sözleşme konusunda ve Mustafa Bostancı da İtibar Yönetimi ve Sosyal Medya konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler. 

SERTİFİKA VERİLDİ 

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bölge Toplantısının sonunda ise katılımcılara sertifikaları takdim edildi. 

EĞİTİM BİR – SEN TEŞKİLATI 7. DÖNEM 14. BÖLGE

1. EĞİTİM PROGRAMI TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER; 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °