Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Memur – Sen Isparta Temsilciliği Eylem İçin ANKARA Yolunda; Emeğimiz Görülsün Hakkımız Verilsin

Memur – Sen Isparta Temsilciliği Eylem İçin ANKARA Yolunda; Emeğimiz Görülsün Hakkımız Verilsin

ISPARTA 19.08.2021 11:03:00 0
Memur – Sen Isparta Temsilciliği Eylem İçin ANKARA Yolunda; 
Emeğimiz Görülsün 
Hakkımız Verilsin
Memur – Sen Isparta Temsilciliği Ankara'da yapılacak eylem için çok sayıda şube başkanı ve üyelerle birlikte otobüsle sabahın erken saatlerinde yola çıktı.
 
Geçtiğimiz günlerde Toplu Sözleşme gündemiyle Ankara’da toplantı düzenlendi. Toplantıya Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur – Sen Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları ile il temsilcileri katıldı. Toplantıda kamu işvereninin sunduğu zam teklifinin müzakereye uygun olmadığı ifade edilerek yeni bir teklifin yapılması gerektiği beyan edildi.
SON TOPLANTI 22 AĞUSTOSTA
Milyonlarca memuru ve memur emeklisini ilgilendiren 6'ncı dönem toplu sözleşme sürecinde taraflar son kez masaya oturacak. Uzlaşı olursa zam oranı 22 Ağustos'ta belli olacak.

HÜKÜMET NE TEKLİF ETMİŞTİ?
Hükümet 2022 yılında ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı teklif etti. 2023 yılı içinse zam teklifi ilk ve ikinci altı ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı oldu.
SENDİKALARIN TALEPLERİ NELER?
Sendikalar hükümetin teklifini kabul etmedi. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirlemiş ve hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu.
MEMUR – SEN ISPARTA
TEMSİLCİLİĞİ YOLA ÇIKTI
22 Ağustosta yapılacak toplantı öncesi Türkiye'nin birçok ilinden yola çıkarak Ankara'da buluşacak sendikalar yapacakları eylem ile seslerini duyurmaya çalışacak. Memur – Sen Isparta İl Temsilciliği bugün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde toplanarak yapılacak eylem için sabahın erken saatlerinde Isparta’dan yola çıktı.
DEMİRALAY; “REFAHI GETİRECEK
YENİ BİR TEKLİF GELMELİ”
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay, Ankara’ya hareket etmeden önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Memur – Sen Genel Merkezimizin kararı doğrultusunda Ankara'da eylem yapacağız. Kamu görevlilerinin beklentisini karşılayacak, alım gücünü yükseltecek, enflasyonu ezecek, refahı getirecek yeni bir teklif gelmeli. Emeğimiz görülsün hakkımız verilsin. Fazla söze gerek yok” dedi.

 
 
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °