Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay; Hekimlerimizin Öncelikle Talebi Huzur ve Güvendir

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay; Hekimlerimizin Öncelikle Talebi Huzur ve Güvendir

ISPARTA 12.03.2022 07:23:00 0
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay; 
Hekimlerimizin 
Öncelikle Talebi 
Huzur ve Güvendir
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay, Hekimlere verilmesi gereken zam, hekimler özele veya yurtdışına kaçacak diye değil, hekimlerin aldıkları garanti ücretin ve emekli maaşlarının yetersizliğinden dolayı yapılması gerektiğini belirterek; “Hekimlerin öncelikli talebi para değil, huzur ve güvendir. Hekimlerin tamamına potansiyel suçlu gibi davranılmamalıdır” dedi.
 
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay, son günlerde hekimler üzerinden yapılan spekülasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Demiralay, açıklamasında; “Vatan müdafaası için çarpışan şehit ve gazilerimiz hangi değerler için ve hangi duygu ve düşüncelerle mücadele ettiyse sağlık çalışanlarımızda aynı değerler için ve aynı duygu ve düşüncelerle mücadele verdiler. Pandemi döneminde. İşçisinden memuruna, hemşiresinden acil tıp teknisyenine, laborantından röntgen teknisyenine, aile hekiminden hastanelerde çalışan hekimlere ve akademisyenlere kadar kim varsa sağlık hizmetlerinde çalışan bu görevin kutsallığının bilinci ve hassasiyetiyle görev yaptılar bugüne kadar, görev yapmaya da devam edecekler.
 
Sağlık çalışanları halen devam eden pandemi sürecinde canını dişine takarak çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Onların istediği hakkı olmayan ya da hak ettiğinden fazlası değildi. Yıllar içerisinde farklı meslek gruplarına yapılan iyileştirmelerden nasiplerini almaktı. Tam teşekkür ve alkışa kani olmuşlarken TBMM hekimlere yönelik bir düzenlemeyi kabul etti, Mecliste kabul edilen tasarı bir sözdü. Lakin TBMM sözünün arkasında duramadı. Hacı Bektaş Veli’nin deyimiyle öl söz verme öl sözünden dönme.
 
Bu tasarının tekrar kabul edilmesini isteyenler Cumhurbaşkanımıza zam isteğine gerekçe olarak hekimlerin özel hastanelere kaçışını göstermiş olmalılar ki; Ne yazık ki Cumhurbaşkanımızın hekimleri inciten açıklamasına şahit olduk. 
Öncelikle ve özellikle hekimlerin huzursuzluğunun ana kaynağı kesinlikle para değil ve bu huzursuzluk yıllar öncesine dayanıyor. Bir vakit hekimlere yönelik öyle açıklamalar yapılmıştı ki adeta bütün hekimler bıçak parası almadan hizmet vermiyor havası estirilip tabiri caizse hekimlerin itibarı vatandaşın önüne atılmıştı. Güvensizlikten kaynaklanan bu huzursuzluk, beraberinde sağlıkta şiddette meydana gelen artış, malpraktis yasasından kaynaklanan tedirginlik hekimlerin kendilerini güvende hissetmelerine mani oldu. Ancak hiçbir şey genel olarak hekimlerin bu millete görevlerini kutsal bilip hizmet etmesine mani olmadı.
 
Dolayısıyla; Hekimlere verilmesi gereken zam, hekimler özele veya yurtdışına kaçacak diye değil hekimlerin aldıkları garanti ücretin ve emekli maaşlarının yetersizliğinden dolayı yapılmalı. Hekimlerin öncelikli talebi para değil huzur ve güven, bu göz ardı edilmemeli ve onlara potansiyel suçlu gibi davranılmamalı,
Sui emsal emsal olmaz ilkesiyle,  özelde veya yurt dışında menfi gerekçelerle gözü olanlar dikkate alınarak genelleme yapılmamalıdır” dedi.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °