Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay’dan; Berat Kandili Mesajı

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay’dan; Berat Kandili Mesajı

ISPARTA 17.03.2022 07:42:00 0
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay’dan; 
Berat 
Kandili 
Mesajı
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, bu akşam idrak edeceğimiz Berat Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Berat Kandilinin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Başkan Demiralay mesajında; “11 Ayın sultanı mübarek Ramazan-ı şerife sayılı günler kala dinimizde büyük önem taşıyan bir güne daha ulaşmış bulunmanın mutluluğunu ve manevi huzurunu yaşıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bugünlerde manevi bereketi yüksek bu mübarek Berat kandilinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
30 Nisan gecesi idrak edilecek olan Berat kandilinin günahlarımızdan arınma ve hayırlara erme noktasında Müslümanlar olarak hassasiyetle idrak etmemiz ve değerlendirmemiz gereken hayır kapısı olduğunu işaret eden Başkan Demiralay, Berat ‘ın (Beraet), Arapça’da temize çıkma anlamına geldiğini, Ramazan’a ulaşmak noktasında yolcu olan Müslümanların, Ramazan’dan önceki son dua, arınma ve makamını yükseltme gecesi olduğunu söyledi.
 
Demiralay; “Berat, iştirakiyle tüm diyarları şereflendiren Ramazan’ın da muştucusu, hazırlayıcısı mesabesindedir. Hızla akıp dönen ömürler, ancak böylesine geceleri idrak etmek ve kurtuluş ile dua kapılarının hakkını vermek gibi hasletlerle vuslata ulaşabilir.
 
Memur – Sen ailesi olarak kalp gözümüzü açacak, maneviyat esintisini estirecek bu gecenin hayırlara, güzelliklere ve tüm dünyada adaletin hakim ve sürekli kılınmasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °