Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Memur – Sen Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan; Engelliler Çalıştayı’na Katıldı

Memur – Sen Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan; Engelliler Çalıştayı’na Katıldı

ISPARTA 24.02.2022 11:14:00 0
Memur – Sen Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan; 
Engelliler 
Çalıştayı’na
Katıldı
Memur – Sen Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan, Covid – 19 pandemisi nedeniyle zoom üzerinden yapılan ‘Engelliler Çalıştayı’na Isparta’yı temsilen kendisinin ve Isparta Belediyesi Engeller Koordinasyon Sorumlusu Emre Gökgöz’ün de katıldığını söyledi.
 
Söz konusu çalıştayda engellilerin sorunlarının konuşulduğunu ve çözüm önerilerinin tartışıldığını ifade eden Memur – Sen Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çalıştayda alınan kararlar ise şöyledir:
Engellilik alanında hak temelli bakış açısının yaygınlaştırılmasına yönelik bir kampanya gerçekleştirilecektir.
Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme ve öngördüğü yükümlülüklere ilişkin olarak, engellilere hizmet sunan profesyonellere yönelik interaktif bir eğitim materyali oluşturulacaktır.
Kamuda görev yapan profesyonellere yönelik sektörel ve bölgesel bazda Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme ve öngördüğü yükümlülükleri içeren eğitimler düzenlenecektir.
Engelliliğe dayalı ayrımcılık ve engelli hakları konularında üniversitelerin insan hakları başta olmak üzere ilgili bölümleri ile çalışmalar yapılacaktır.
Engelliliğe dayalı ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik konusunun ders içeriklerine alınmasına ilişkin çalışmalar yapılacaktır.
Kamu sektöründe üst düzey görevlerde çalışan personele yönelik engellilik, ayrımcılık, makul uyumlaştırma gibi konularda hizmet içi eğitimler vasıtasıyla bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapılacaktır” dedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °