Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay; “Bizim kimseyle sorunumuz yok”

Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay; “Bizim kimseyle sorunumuz yok”

ISPARTA 6.07.2019 19:38:00 0
Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay; 
“Bizim 
kimseyle 
sorunumuz 
yok”
Memur – Sen Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay, Isparta’da tüm kesimlerle ilişkilerinin iyi olduğunu ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi.
 
Memur – Sen Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay, son zamanlarda sendikaları ile ilgili bir takım iddia ve söylemlerle ilgili Gazeteci Yunus Özler’e önemli açıklamalarda bulundu.
ERDAL, TÜM İDDALARA AÇIKLIK GETİRDİ
İşte Gazeteci Özler’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Başkan Erdal’ın röportajı:
 
YUNUS ÖZLER; Memur – Sen’e bazı Sendikalar tarafından sarı, yandaş, etkisiz sendika v.b. gibi yakıştırmalarla çok yükleniliyor bunlara cevap vermek ister misiniz?
ERDAL DEMİRALAY; Efendim biz genelde bu arkadaşların söylemlerine basın üzerinden fazla cevap vermek istemiyoruz. Çünkü Gül Şehri Isparta’mızda kamuda çalışanlarımız kimin ne olduğunu, dün neler yaptığını, nelere sebep olduğunu, şimdi neler yapabileceğini çok iyi biliyor. Bizim Isparta ilimizde faaliyet gösteren STK ‘arın temsilcileri ile bir şahsi sorunumuz yok. Nitekim beraber olduğumuzda oturup konuşabiliyor istişare edebiliyoruz elhamdülillah. Bizler birbirilerimizle çekişmek yerine çalışanlar lehine neler yapabilirizi konuşup rekabette yarışmalıyız. Çünkü rekabetten bereket doğacağı inancındayız. Geçmiş dönemlerde yetkili olan sendikaların aldıkları zam oranları Google amcaya sordun mu hemen çıkıyor. Hiç bir yaptırımı olmayan toplu görüşme masalarından toplu sözleşme masasına geçiş bile bir devrimdir. Memur – Sen’imizin yetkili olduğu dönemden bugüne kadar elde ettiği kazanımlar saymakla bitmez. Şimdi bu yılki toplu sözleşme masasına çalışanlarımızın karşılaştıkları sorunları ve taleplerinin elimizden geldiğince en üst perdeden çözümü noktasında uğraş vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 
 
YUNUS ÖZLER: Son günlerde Isparta gündemini de meşgul eden Şarkikaraağaç’taki Doktor görevlendirmesine ne cevap vermek istersiniz?
ERDAL DEMİRALAY: İçeriğini çok bilmemekle birlikte inanın böyle bir atamayı ilimizde bu iktidar döneminde ilk defa gördüm. Doktor Alparslan Çelik bey Sağlık – Sen’imizin Uluborlu ilçemizde Pratisyen Hekimken temsilciliğini yapmış bir kardeşimiz. Daha sonraki yıllarda Uzman Doktor iken üye olarak sendikamıza kayıtlı idi. Şu an kayıtlı üyemiz değil ama bizim kayıtlı üyemiz iken (yaklaşık 15 yıl) hiç bir disiplin soruşturmasına rastlamadık.
Tüm çalışanlar tarafından sevilen, takdir edilen bir hekimdi. Kaldı ki Başhekimlik döneminde bile kendisi ile karşı karşıya hiç gelmedik diye hatırlıyorum. Tüm Milletvekilimizin eğer ortada bir yanlış varsa Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu bu yanlıştan dönmesi için gayret sarf edeceklerinden en ufak bir şüphemiz yoktur” dedi.
 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °